StoryEditor
DubrovnikPOČAST GRADU- HEROJU

Izaslanstvo županije s županom Dobroslavićem odalo počast žrtvama Vukovara

18. studenog 2017. - 20:04

Predstavnici Dubrovačko- neretvanske županije, predvođeni županom Nikolom Dobroslavićem te zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, odali su u Vukovaru počast svim žrtvama u agresiji koju je Grad heroj doživio u Domovinskom ratu.

Nakon što su zapalili svijeće ispred vukovarske bolnice u petak navečer, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su danas u Koloni sjećanja. U nepreglednoj masi dostojanstveno se išlo od Bolnice do Memorijalnog groblja.

-Išlo se ponosno, upravo onako kako to zaslužuju žrtve, branitelji, Grad Vukovar. Hrvatska zahvaljuje Vukovaru za nemjerljiv doprinos pobjedi u Domovinskom ratu- rekao je ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić.

U spomen na branitelje i civile stradale u agresiji JNA i paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine, zajednički vijenac položili su i svijeće zapalili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i premijer Vlade RH Andrej Plenković.Počast stradalima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odala su i izaslanstva vukovarskih branitelja te grada Vukovara, a potom su vijence položila i svijeće zapalila i druga brojna izaslanstva među kojima i Dubrovačko- neretvanske županije.

Molitvu za poginule i nestale molio je đakovački i osječku nadbiskup msgr. Đuro Hranić, dok je misu zadušnicu na groblju predvodio požeški biskup Antun Škvorčević.
 

Izdvojeno

08. ožujak 2021 16:37