StoryEditorOCM
DubrovnikRazriješena misterija

Iz Sanitata objasnili zašto su posječeni borovi na parkingu Tenis-Tabor i što je dogovoreno s Vrtlarom oko novog zelenila

Piše Kristina Filičić
29. studenog 2022. - 11:46

Sanitat Dubrovnik krajem prošlog tjedna organizirao je sječu osušenih grana borova na parkiralištu Tenis – tabor, na kojem je uz parking za vozila dio rezerviran i za motore. Nakon sječe borova po društvenim mrežama počele su kružiti slike posječenih grana ali i debla stabala pa su se sugrađani uz negodovanje pitali je li baš bilo potrebno ispilati ih te jesu li zaista predstavljali opasnost ili se tu radi o ekocidu... Naime, barem tri bora podno zidina su ispilana do korijena.

image
Kristina Filičić/

Iz Sanitata Dubrovnik pojašnjavaju:

- Radovi u Tenis-Taboru najavljivani su sukladno elaboratu iz srpnja ove godine, no prilikom rezidbe, na terenu su uočena znatnija oštećenja na stablima te se iz sigurnosnih razloga pristupilo njihovom otklanjanju. S Vrtlarom se razmatra sadnja zamjenskog zelenila.

Budući da su posječene grane i ispilani komadi debla još uvijek po parking prostoru, zanimalo nas je kada će se ukloniti. ‘Granje i debla će se ukloniti u narednim danima‘, ističu iz Sanitata Dubrovnik.

Na pitanje hoće li se u zimskim mjesecima dio parkinga namijenjen motorima ponovno vratiti na korištenje automobilima, kako je do sada bila praksa, iz ove gradske tvrtke odgovaraju:

- Po uklanjanju zelenila parking će se otvoriti za automobile.

16. travanj 2024 07:21