StoryEditorOCM
DubrovnikUZ 70. OBLJETNICU LOKRUMA

IZ PTIČJE PERSPEKTIVE Kako je orezan hrast plutnjak u Vukovarskoj

8. studenog 2019. - 13:43
Jutros su zaposlenici zagrebačke tvrtke "Drezga d.o.o." obavili rezidbu hrasta plutnjaka u Vukovarskoj ulici. Riječ je o, navodno, jedinom hrastu ove vrste u Dubrovniku, a zbog njegove je rezidbe dijelom je bio usporen promet Vukovarskom ulicom na kojoj je bila i parkirana specijalna dizalica s platformom odakle su radnici ispilili već sasušene grane hrasta.

Akcija orezivanja se odvija u sklopu obilježavanja 70. godina proglašenja Lokruma zaštićenim dijelom prirode u kategoriji posebnog šumskog rezevravata i znanstveno-stručnog skupa 'Otok Lokrum: Od znanstvenih spoznaja do upravljanja zaštićenim područje?

Zahvat je proveden u suorganizaciji Hrvatske udruge za arbori- kulturu (HUA).

Kako je tekla akcija pogledajte u fotogaleriji koja je dobrim dijelom načinjena u radnoj košari i na visini od 10 do 12 metara.

Inače, tvrtka "Drezga" je prije dvije godine obavila rezidbu šestotinak godina stare platane u Trstenom i kažu da će i naši unuci uživati u hladu njezine krošnje, jednako kao štio vjeruju da će uz ovakvu skrb i orezani hrast plutnjak u Vukovarskoj ulici živjeti još dugo godina.
23. travanj 2024 13:30