StoryEditorOCM
DubrovnikKREĆE ZIMSKI RED LETENJA

Iz Dubrovnika najavljeni letovi prema tri međunarodna i tri domaća odredišta

Piše croatianaviation
3. studenog 2022. - 07:44

Zimski red letenja stupio je na snagu i u našoj najjužnijoj zračnoj luci. Sezonalnost dubrovačke zračne luke izražena je baš kao i kod drugih naših priobalnih zračnih luka. Kao jedina iznimka počinje se polagano pojavljivati zračna luka Split koja bi tijekom ove zime ipak trebala zadržati povezanost s važnim svjetskim čvorištima poput Amsterdama, Münchena, Frankfurta, Zuricha i Rima, iz kojih se dalje može putovati u gotovo bilo koji kutak svijeta, piše croatianaviation.com

Dubrovnik bi sukladno objavljenom zimskom redu letenja 2022/2023 trebao biti povezan s 3 međunarodna i 3 domaća odredišta. Na domaćim linijama trebali bi prometovati Croatia Airlines te Trade Air, a na međunarodnim linijama trebali bi prometovati Vueling Airlines, Turkish Airlines i British Airways.

Letovima domaćeg nacionalnog prijevoznika Dubrovnik bi tijekom cijelog zimskog reda letenja trebao biti povezan svakodnevnim letovima sa Zagrebom. Naravno, posredno i linijama Croatia Airlinesa iz Zagreba prema ostalim europskim i međunarodnim odredištima.

Trade Air, privatni hrvatski zrakoplovni prijevoznik, trebao bi obavljati domaće PSO letove na liniji Rijeka - Split - Dubrovnik - Split - Rijeka. Više o domaćim PSO linijama pročitajte klikom na LINK.

Od stranih aviokompanija u Dubrovniku bi ove zime trebali vidjeti i Vueling Airlines na liniji prema Barceloni, Turkish Airlines na liniji prema Istanbulu i British Airways na liniji prema zračnoj luci Gatwick u Londonu. Linije prema Barceloni, Istanbulu i Londonu (Gatwick) trebale bi omogućiti Dubrovniku tijekom zime direktnu povezanost s međunarodnim odredištima, stoga se nadamo kako će se navedene linije i letovi uistinu ostvariti, croatianaviation.com.

19. travanj 2024 06:02