StoryEditorOCM
DubrovnikPREOPTEREĆEN SUSTAV ODVODNJE

Ispust u Pilama stalna je prijetnja

Piše K.F.
31. srpnja 2017. - 23:08

Komentirajući izlijevanje fekalija u more u nedjelju u Pilama na ulazu u staru gradsku jezgru,gradonačelnik Mato Franković je naglasio kako je kanalizacijska mreža Grada u prilično lošem stanju te da to nije prvi slučaj izlijevanja u more budući je u turističkoj sezoni kanalizacijski sustav preopterećen. Djelatnici Vodovda promptno su reagirali i otklonili kvar na opremi usljed kojeg je došlo do izlijevanja.

Osvrnuo se i na kanalizacijski ispust ispod Petke iz kojeg se prošle godine, do njegove sanacije, često događalo ispuštanje fekalija u more. Kazao je kako ispust „nije saniran nego samo privremeno začepljen“.

- To je latentna opasnost i pitanje je trenutka kad će se ponovno dogoditi. Radimo na rješavanju tog cjelokupnog sustava financiranjem iz europskih fondova. Prije dva tjedna održali smo prve sastanke na tu temu, pronašli smo neka tehnička rješenja za izgradnju potpuno novog sustava jer stari je zastario i nemoguće ga je popraviti – kazao je Franković te dodao kako bi novi sustav bio dugoročo i kvalitetno riješeno pitanja odvodnje otpadnih voda na području grada Dubrovnika.

20. travanj 2024 02:15