StoryEditorOCM
DubrovnikI ELAFITI DOŠLI NA RED

Iskorak ka većem komunalnom redu

Piše DV
30. srpnja 2018. - 13:06

Slijedom najava gradonačelnika Mata Frankovića, a potaknuto pritužbama građana, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika je u petak 27. srpnja provelo nadzor korištenja kopnenog dijela pomorskog dobra na otocima Koločepu, Lopudu i Šipanu (Suđurađ i Šipanska Luka).

Prilikom nadzora utvrđen je veći broj nepravilnosti. Naime, pojedini ugostiteljski objekti koristili su pomorsko dobro bez potrebnog koncesijskog odobrenja za obavljanje gospodarske djelatnosti na pomorskom dobru, a neki su koristili i površine veće od onih koje su im dozvoljene koncesijskim odobrenjem.

Isto tako prilikom nadzora je utvrđeno da se na Koločepu i Šipanskoj Luci obavlja najam kajaka bez potrebnog koncesijskog odobrenja. Protiv ukupno sedam prekršitelja bit će pokrenut prekršajni postupak u kojemu su predviđene novčane kazne u rasponu od 5.000 kuna za obrtnike do ukupno 12.000 kuna za firme.

I ovom akcijom Komunalnog redarstva Grad Dubrovnik nastoji rješavati komunalni nered na području svog obuhvata, pa je tako nakon kontrola na užem gradskom području, red došao i na područje Elafita. Nadzor i provjera stanja na terenu obavljat će se i dalje tijekom cijele sezone.

18. travanj 2024 06:39