StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON PRONALASKA TIJELA NA OBALI OTOKA ŠIPANA

Ipak će biti nužna DNA- analiza?!

26. svibnja 2017. - 14:55

U dubrovačkoj Općoj bolnici obavljena je obdukcija tijela koje je pronađeno u srijedu 24. svibnja u 16,30 sati u uvali Čemprijesi na sjeveroistočnom dijelu otoka Šipana. Po dojavi građana, tijelo su pronašli policijski službenici PU dubrovačko- neretvanske i odmah ga otpremili na spomenuti Odjel patologije iz kojeg su o rezultatima obdukcije izvijestili policiju. O rezultatu je obaviješteno i dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo koje vodi sudsku istragu o pomorskoj havariji u Koločepskom kanalu, a koordinira je općinski državni odvjetnik Dominko Hladilo.

Prema neslužbenim, ali pouzdanim podacima do kojih smo došli iz liječničkih krugova, utvrđen je spol tijela za kojeg se pretpostavlja da se može povezati s havarijom koja se u noći 25. travnja oko 21,20 sati dogodila u Koločepskom kanalu. Lokacija pomorske nesreće je oko 7 nautičih milja zapadno od dubrovačke luke Gruž a u njoj je došlo do sudara potražno- spasilačkog broda “Danče” u vlasništvu Lučke kapetanije Dubrovnik i 6 metara dugog gumenjaka dubrovačkog ugostitelja Alene Perišića koji je i upravljao tim gumenjakom. Dosadašnjom je istragom nedvojbeno utvrđeno kako je gumenjak  bez upaljenih navigacijskih svjetala isplovio iz šipanske uvale Pakljena u kojoj je Perišić suvlasnik restorana Bowa. Plovidba bez navigacijskih svjetala vjerojatno je povećala mogućnost tragičnog ishoda noćne plovidbe tijekom koje voditelj čamci niti preostalih osam putnika nisu imali propisane sigurnosne pojaseve.

Nakon havarije, opsežna potraga za stradalim putnicima trajala je više dana u širem akvatoriju Kolopepskog kanala. Prema podacima do kojih smo došli, očekuje se da će članovi rodbine ipak biti u stanju prepoznati odjeću i(li) predmete koji su bili u odjeći u moru pronađene osobe. Ako ni to ne uspije, pristupit će se obavljanju DNA- analize koja će nepogrešivo ukazati na identitet pronađene osobe.

Podsjetimo još jednom, Nacionalna evidencija nestalih osoba kao nestale još uvijek vodi Marinu Vuletić (23), Tomislava Belaka (27) i Bojana Stoiljkovića (37).

Ahmet KALAJDŽIĆ

18. travanj 2024 12:44