StoryEditorOCM
DubrovnikODLUKOM GRADONAČELNIKA FRANKOVIĆA

Imenovan stalni sastav Izbornog povjerenstva za mjesnu samoupravu

20. ožujka 2018. - 12:42

Danas je dubrovački gradonačelnik Mato Franković dana imenovao stalni sastav Izbornog povjerenstva za provedbu izbora za članove Vijeća jedinica mjesne samouprave Grada Dubrovnika. U stalni sastav Izbornog povjerenstva imenovani su Nada Medović kao predsjednica i Maroje Kolendić kao potpredsjednik, a članovi povjerenstvo su i Franjo Barišić, Suzana Benić, Andrija Obad i Ruđer Michael Rapajić.
 
Za one koji ne znaju valja podsjetiti kako je Gradsko vijeće Dubrovnika na sjednici od 9. ožujka ove godine donijelo Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva. Istom su odlukom raspisani izbori za 17 mjesnih odbora i 8 gradskih kotareva, a za dan izbora određen je 22. travnja 2018. godine, kada će se glasovati u vremenu od 7 do 19 sati.
 
Pored ostalog, Izborno povjerenstvo skrbi o zakonitoj pripravi i provedbi izbora za članove Vijeća, imenuje članove biračkog odbora, određuje biračka mjesta, nadzire rad biračkih odbora, obavlja sve tehničke pripreme za provođenje izbora, na temelju pravovaljanih prijedloga sastavlja kandidacijske liste i zbirnu listu, nadzire pravilnost izborne promidžbe, prikuplja i utvrđuje rezultate glasovanja, objavljuje rezultate izbora te obavlja druge poslove određene Odlukom i Zakonom.

29. svibanj 2023 10:53