StoryEditorOCM
DubrovnikREAGIRANJE GO HSS DUBROVNIK

Ima li svjetla na kraju tunela?

7. veljače 2018. - 20:02

Gradski odbor Hrvatske seljačke stranke oglasio se povodom postavljanja nove javne rasvjete na dijelu Gornjeg Konala, a njihovo reagiranje objavljujemo u cjelosti:

Ovih dana svjedoci smo nove rasvjete postavljena na području Gornjeg Konala na Jadranskoj cesti D8. Novom suvremenom rasvjetom s pet rasvjetnih stupova i svjetiljkama s LED tehnologijom povećana je sigurnost stanovnika Tivatske, Sinjske i Ulice Marka Gjaje koji se koriste ovim izlazima na državnu cestu stoji na službenim stranicama Grada Dubrovnika. Potrebno je napomenuti da ovaj dio jadranske ceste D8 ima i pravilno označen pješački prijelaz sa svom ispravnom signalizacijom koja je postavljena prije par godina.

HSS Dubrovnik nema ništa protiv održavanja sustava i postavljanja nove javne rasvjete na području Grada Dubrovnik i njegove okolice koja pridonosi sigurnosti pješaka i vozača, ali mora ukazati na sustavno zanemarivanje i  sustavno ignoriranje molbi stanovnika Jadranske ceste D8 na potezu Nuncijata- Hotel Adria – Vuletića vala. Stanovnici ovoga dijela magistrale već duže vrijeme upozoravaju na opasnost po život stanovnika koji se kreću tim potezom, tri autobusne stanice bez rasvjete koje nemaju pješačku zebru nego veliki broj djece,mladih i starijih pretrčavaju neoznačenu cestu. Ova dionica je bezbroj puta do sada bila u novinama i televizijskim prilozima gdje se apeliralo na važnosti i hitnosti da se postavi rasvjeta i pješačka zebra zbog velikog broja djece, mladih i starijih osoba. U ljetnom periodu svjedoci smo brojnih gostiju koji hodaju neosvijetljenim dijelom magistrale i pretrčavaju magistralu dovodeći u opasnost sebe i vozače. 

Toliko smo puta čuli od vladajućih Grada Dubrovnika da magistrala D8 spada pod Hrvatske ceste i da je Grad tu nemoćan, iako je pješačka komunikacija, kanalizacija i rasvjeta u nadležnosti Grada sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu!

Kako je moguće da pere ruke na predjelu Jadranske ceste D8 potez Nuncijata – Hotel Adria – Vuletića vala, a niti kilometar dalje potez Gornji Kono ima zebru i novu LED rasvjetu te se još javno Grad Dubrovnik pohvali na svojim stranicama novom rasvjetom??? Zašto se namjerno zaobilazi i zapostavlja ovaj dio grada???

S obzirom da smo navikli da vladajući peru ruke od svega što njima nije u interesu ili nije njihovo biračko tijelo, HSS ovim putem poziva vladajuće Grada da prestanu ignorirati potrebe stanovnika ovog dijela grada. 

Uz minimalna ulaganja Grada moguće je osvijetliti dobar dio magistrale na ovome potezu,  ulice na potezu Nuncijata – Hotel Adria – Vuletića vala koje izlaze tj. imaju spoj sa magistralom D8 su Lopudska ulica, Ulica Đura Basaričeka, Majkovska ulica, Radnička ulica, Radnička ulica (nove zgrade) i Ulica Gornji Kono. Sve ove ulice imaju spoj sa magistralom te se lako može na vrh ulica postaviti nova led tehnologija ili stare rasvjetne stupove zamijeniti novima sa boljim osvjetljenjem! 

Pozivamo vladajuće Grada Dubrovnika da prestanu sustavno zanemarivati gorući problem stanovnika ovoga dijela i osiguraju adekvatnu rasvjetu i pješačku zebru za dobrobit djece i odraslih!

24. travanj 2024 20:36