StoryEditorOCM
DubrovnikPRIOPĆENJE IZ SRĐ JE GRAD

Ima li nekog u Dubrovniku tko to nije znao, već je čekao Kolumba Mata Frankovića da mu to otkrije?

Piše DV
28. prosinca 2022. - 13:59

‘Kome treba gradonačelnik koji se boji svojihgrađana?!‘, naslovljeno jepriopćenje koje šalje Srđ je Grad.

- Strah je, kažu, veliki motivator. Pobijediti svoje strahove mogu samo snažni ljudi. Ali slučaj gradonačelnika koji se boji vlastitih građana, pa kreira afere gdje ih nema, tužna je priča koju ne bismo poželjeli nikome. Osobito ne Dubrovniku. O čemu to sad pišemo, pitate se!? O jeftinom političkom spinu gradonačelnika Dubrovnika, kojim nas je na netom završenoj sjednici Gradskog vijeća prozvao za netransparentnost i nenamjensko trošenje novaca za financiranje kampanje na kotarskim izborima - stoji nadalje u priopćenju. 

- Trudio se svim silama, uz jalnu asistenciju predsjednika Gradskog vijeća, javnost uvjeriti u skandaloznu činjenicu da su srđevci, zamislite, financirali kampanju nezavisnih lista okupljenih u platformi Dajmo ruke!? Sherlock Holmes mu nije ravan u dedukciji i brzini misli kojom je riješio ovu vječnu enigmu! To je zasigurno to veliko pitanje koje je mučilo sve građane Dubrovnika zadnja dva mjeseca, zbog kojeg nisu mogli spavati i na koje su željno čekali upravo gradonačelnikov odgovor. Ima li nekog u Dubrovniku tko to nije znao, već je čekao Kolumba Mata Frankovića da mu to otkrije? Jesmo li mi ikad to porekli ili tvrdili da je drugačije!? Idemo redom. Prvo raskrinkajmo optužbe o netransparentnosti. Šteta što nitko od desetak savjetnika, stotinjak zaposlenih u Uredu gradonačelnika i valjda još ponekog u HDZ-u, s kim je ovaj ‘sjajan plan‘ smislio, gradonačelnika nije upozorio da je na web stranicama stranke Srđ je Grad objavljen svaki račun koji kao stranka plaćamo. Samo se s dva klika dođe do jednostavne tablice na kojoj unosimo svaki trošak. U dvije minute radoznale oči tih stotinjak javnim novcima plaćenih službenika mogle su otkriti redovno ažurirane račune u kojima je jasno naznačen trošak za kotarske izbore. Mogli su i jednostavnom računskom radnjom zbrajanja doći do 70-ak tisuća kuna ukupnog troška. Onda im šef ne bi s govornice lupetao koliko koštaju plakati i oglasi, jer sve mu piše, javno i transparentno. Mogao je i sam Mato to uraditi, ali bi mu pokvarilo pomno osmišljen scenarij „raskrinkavanja“ srđevaca. Šteta! Mogao se poštedjeti javne blamaže. Ovako je, poput balavca koji nakonprvog noćnog izlaska roditeljima koji ga nisu ništa ni pitali ispričao svaki neugodni detalj, sve svoje stavove i strahove iznio vani u pokušaju da dokaže da su ‘svi isti‘. Na vašu žalost, gradonačelniče, nisu svi isti, niti će ikad biti. Mi ne nosimo torbe pune nezakonite gotovine i ne pravimo se da nemamo pojma o čemu je riječ. Niti se za nas mijenjaju sistematizacije tvrtki u javnom vlasništvu da bi nas mogli zaposliti za direktore. Niti smo članovi pravomoćno osuđene zločinačke organizacije.Mi smo jasno i glasno, bez ikakve zadrške i u kotarskoj kampanji medijima koji su pitali rekli kako Srđ je Grad financira troškove građane koji su se pridružili platformi ‘Dajmo ruke‘. I objasnili da to radimo kroz projekt Poticanja participacije građana u političkim procesima koji nosimo u svom programu, a kojismo predstavili još 2013. u Sponzi u svom prvom političkom iskoraku i sudjelovanju u izborima. I od tad držimo riječ i dajemo ruke. Znamo da vam nije baš jasno! Ali to je samo vaš problem. Dali ste sebi pravo biti i detektiv i tužitelj i sudac. Već ste nas osudili i presudili s govornice zbog toga. I prekršajno i kazneno. Koji vodvilj!

- Nažalost, to je prejeftin i jadan politički spin za jednog gradonačelnika. Pogotovo kad je jasno, vratimo se na tezu s početka ovog teksta, što vam je motivacija. Jedan od najopasnijih osjećaja: strah! Strah od gubitka moći. Strah od gubitka pozicija. I strah od vlastitih građana!?Iako to još niste do kraja obradili i sintetizirali, upravo su građani ti koji su kroz platformu Dajmo ruke ostvarili sjajan rezultat na kotarskim izborima, a ne stranka Srđ je Grad. Mi smo im samo dali ruke. Građani su ti koji su se angažirali, pripremili programe i hrabro se ponudili kao alternativa u Gradu. I građani su ti kojih se bojite. Jer na kotarskim ste izborima prvi put osjetili ugroženost i strah od promjene koja dolazi. Svima je postala jasna činjenica da kad se građani odluče izaći na izbore, HDZ-u njegova vojska poslušnika nije dovoljna.I za kraj, Gradonačelniče, ipak vam želimo poručiti: Nemajte straha!Imate još dvije i po godine mandata i na vama je samo da se potrudite biti najbolji gradonačelnik koji možete biti. Jer svima nam je u interesu da imamo najboljeg gradonačelnika, bez obzira iz koje stranke dolazi. Gradonačelnika koji će se baviti našim komunalnim problemima, prostornim planovima, potrebitim, razvojem. Gradonačelnika koji će imati viziju Dubrovnika u kojem građani imaju bolji život i u kojoj će vas većina podržati. Samo hrabro, bez straha i sitnih političkih spinova. Iznenadite nas!S obzirom da smo u tom dobu godišta kada svi imamo pravo biti naivni i pretjerani optimisti, upravo to i vama i svim građanima Dubrovnika želimo u 2023. godini. Dajte i vi ruke! Inače, kome treba gradonačelnik koji se boji vlastitih građana?!, zaključuju u priopćenju.

19. travanj 2024 07:57