StoryEditorOCM
DubrovnikOPLATA IDE DALJE |

IGOR LEGAZ O ZAHVATIMA U LAPADU Širi se šetnica, da nam je još znati širinu...

Piše PSD.
20. travnja 2020. - 10:33
Uvijek budni Igor Legaz upozorio je danas na izvođenje građevinskih radova uz sjevernu obalu Sumartina.

- Riječ je o jednoj od tri najzastupljenije teme u razgovorima Dubrovčana u posljednja dva mjeseca. Ostale dvije su da ne bude kruzera i naravno, koronavirus. Udruga ‘Divlja liga vaterpolo’ nastavlja obavještavati građane o stanju na šetalištu Nika i Meda Pucića - ističe Legaz i prilaže fotografije koje su, kako navodi, Lapađani snimili u subotu (18.04.2020.) i u nedjelju (19.04.2020.), od restauranta ‘Levanat’ do ville Wolff, te snimili jučer video:
image
Nastavljeno je postavljanje oplate za proširenje šetnice


Uz napomenu kako se na najvažnijoj fotografiji vidi da je raskrčeno raslinje, kako bi se nastavilo postavljanje oplate za proširenje šetnice, Legaz ističe kako je najveći problem za građane taj, da, kako navodi, gradska uprava taji posljednju preinaku projekta, pa se uopće ne zna kolika će biti širina šetnice na dionici od Kokota do Piplića.

image
Nastavljeno je postavljanje oplate za proširenje šetnice


- Jedini način da javnost sazna širinu šetnice u tom esencijalnom dijelu je stalno praćenje izvođenja radova. Tako se, prema sadašnjoj ‘gradilišnoj situaciji’, odnosno iz same činjenice da se oplata nastavlja postavljati, može zaključiti kako će širina šetnice, od Kokota do Piplića, a vjerojetno i do ville Wolff, biti 260 cm (od čega 240 cm otpada na ‘hodni dio’, a 20 cm bi se odnosio za prišvršćenje ograde). Vidljivo je da su postavljene vodovodne cijevi, da se postavljaju električni kabeli za javnu rasvjetu, ali smo jako skeptični u pogledu kanalizacijske cijevi od Kokota do hotela ‘Kompas’, koja će (sudeći prema praćenju radova) ostati ista, pa problem čestih izljeva fekalija neće biti riješen - napisao je Igor Legaz.

image
Nastavljeno je postavljanje oplate za proširenje šetnice


- Posebno smo ogorčeni na divljake, koji ‘koriste priliku’, da ispisivanjem budalaština po Faču, upropaštavaju izgled sjeverne obale uvale Sumartin. Sada članovi udruge ‘Divlja liga vaterpolo’, opet moraju raditi tuđi posao i brisati ispisano - negodovao je Legaz u ime istoimene udruge.
19. travanj 2024 13:06