StoryEditorOCM
DubrovnikLUKA DUBROVNIK U 2020. |

OSTVARILI POZITIVNE UČINKE Željko Raguž: I bez kruzera, ali i bez ‘uhljeba‘, ovu ćemo godinu završiti u plusu!

Piše Ahmet Kalajdžić
24. studenog 2020. - 11:48
Predsjednik Uprave poduzeća Luka Dubrovnik Željko Raguž nakon održane press- konferencije dodijelio je i jubilarne nagrade zaposlenicima tog poduzećaBožo Radić/CROPIX
- Nakon rekordne 2019. godine svi smo očekivali i takvu 2020. ali je cijeli svijet stao zbog korona-krize. Prvenstveno su pogođene tvrtke radom vezane uz kruzere i zrakoplove. Mogi su govorili "Lako mu je biti predsjednik Uprave u Luci, dolaze kruzeri. A sad kad je došla korona mogu staviti ključ u bravu". No, moji ljudi i ja volimo takve demantirati pa ću reći da je prošlogodišnji "Zlatni certifikat izvrsnosti" ove godine nadopunjen najvećim mogućim, "Platinastim certifikatom o bonitetnoj izvrsnosti". To ne znači samo da imate izvrsne prihode i dobit, nego je to sukus svega: prihoda, dobiti, optimalnog broja zaposlenika, redovite isplate plaća te ispunjenja obveza i svega ostalog. To u praksi znači da u prvih deset mjeseci ove godine prihodi pratili rashode te da smo čak i u malom plusu. Znači i da smo samoodrživi i bez kruzera, jer smo se preusmjerili na jahte. Uz to, parking- služba radi izvrsno, a sa "Sanitatom" smo uveli cjelotjedni besplatni parking za sve građane do 13 sati. Dok je bilo dobro mnogi su pitali "Zašto čuvate novac, trošite, pa nitko vam kasnije neće to vrednovati. Kupite nekretnine i rentajte, lako ćete vratiti novce". Ali, uvijek sam govorio da treba štediti dok se ima. I danas se ta štednja pokazala izvrsna! Neka su poduzeća u velikim problemima, a Luka Dubrovnik redovito isplaćuje plaće i podmiruje obveze. Nemamo ni lipe duga! Zadovoljan sam sinergijom koja vlada u Luci između Uprave i sindikata, zaposlenika, Radničkog vijeća... Drugdje je uvijek nekakav rat, kod nas je sasvim suprotno i ponodan sam na to u ove triu godine koliko sam u Luci Dubrovnik i na rezultatima ostvarenim i ove godine u ovim uvjetima!

image
Direktor poduzeća Luka Dubrovnik Željko Raguž održao je press- konferenciju na platou parkirališta
Božo Radić/CROPIX


Rekao je to u obraćanju predstavnicima medija predsjednik Uprave poduzeća "Luka Dubrovnik" Željko Raguž tijekom press- konferencije održane na platou lučkog parkirališta. Odgovarajući na novinarska pitanja Raguž je ukazao kako je u prvih deset mjeseci ostvaren prihod od 14,071 milijun kuna, dok su rashodi iznosili 13,931 milijun kuna:- Znači da smo i u maloj pozitivi, što je ravno čudu, ali i dobro uoči dva najteža mjeseca u godini. Samoodrživi smo i da korona opstane slijedećih 20 godina, što neće biti slučaj. Ali, zaposlenici mogu biti mirni i bez brige oko plaća i statusa! Ponosam sam na to, iako je lani ostvaren prihod od 33, a rashod od 20 milijuna kuna. Kruzeri čine najveću stavku izravno i neizravno, ali i bez njih ćemo godinu dobro završiti- naglasio je Raguž te najavio da im je cilj bazirati se na megajahte.

image
Predsjednik Uprave poduzeća Luka Dubrovnik Željko Raguž održao je press- konferenciju na platou parkirališta
Božo Radić/CROPIX


Novinari su doznali kako je prosjek zadržavanja jahti u marini Luke Dubrovnik lani bio 2- 3, a ove je godine 9- 10 dana. Uz manje jahti su prihodi veći, a Luka Dubrovnik ima stalne najave dolazaka koje se mjesec- dva prije dolaska korigiraju. Tako i sada imaju najave da će kruzeri krenuti u siječnju, ali je lako moguće da dođe dio odgode za ožujak!

Raguž se pohvalio i činjenicom da u poduzeću nema uhljeba, a od kad je došao u tri se godine broj zaposelnih s 61 smanjio na 49:- U javnosti se znalo reći "Raguž voli uhljebiti!" Pitam sad te "sveznadare" i "sveznalice" gdje su ti uhljebi? A lani u rekordnoj godini se opseg posla povećao! Govorili su i "Pune nam Grabovicu otpadom!" Ove smo godine dobili i certifikat za recikliranje otpada, točnije recikliranje 2039 tona čvrstog otpada i 307 tona stakleničkih plinova. Znači da na apsolutno pozitivan način skrbimo o otpadu a to smo postigli i trostruko većom cijenom za nerazvrstani otpad, što i kruzerima odgovara- ustvrdio je Raguž, zaključivši:- Mi plovimo dobro!

image
Predsjednik Uprave poduzeća Luka Dubrovnik Željko Raguž nakon održane press- konferencije dodijelio je i jubilarne nagrade zaposlenicima tog poduzeća
Božo Radić/CROPIX


Presssica je iskorištena i za dodjelu jubilarnih nagrada i zahvalnica zaposlenicima, od kojih su neki u "Luci Dubrovnik" proveli i cijeli životni vijek. Tako su priznanja dobili zaposlenici Zičrija Hebib, Stijepo Šakić, Nedžiba Mehić, Ljilja Čatović, Mujica Zijadić, Miro Vukotić, Hazim Mujčinović, Marina Margaretić, Romana Bakara i Bećir Vugdalić.

image
Predsjednik Uprave poduzeća Luka Dubrovnik Željko Raguž održao je press- konferenciju na platou parkirališta
Božo Radić/CROPIX


Raguž je naglasio:- Svaki od mojih djelatnika zaslužuje javno priznanje, a za razliku od drugih poduzeća, ovdje su mnogi proveli i cijeli svoj život, što je u današnjem svijetu ravno- čudu!
I povjerenik Sindikata lučkih radnika Emir Hadžimahović čestitao je predsjedniku Uprave na postignutim rezultatima, a kolegama na uručenim priznanjima
25. travanj 2024 09:52