StoryEditorOCM
DubrovnikZAHVALA CRVENOG KRIŽA

Hvala svim volonterima i donatorima na solidarnosti, dobročinstvu i humanosti

Piše DV
10. travnja 2020. - 11:49
Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik upućuje iskrenu zahvalu svim volonterima koji su se stavili na raspolaganje za pomoć najpotrebitijima i dostavljaju im hranu, higijenske potrepština i lijekove te na taj način olakšavaju i uljepšavaju život starijima, nemoćnima, bolesnima, osobama u samoizolaciji, svim ranjivim skupinama.
Osim dostave potrebnih namirnica i lijekova naši educirani volonteri pružaju i psihosocijalnu podršku sugrađanima kojima je potreban razgovor sa stručnom osobom.
Od 17. ožujka do danas, 10. travnja, Dubrovački Crveni križ podijelio je više od 860 paketa pomoći, od toga više od 540 paketa hrane, spenze i higijenskih potrepština te više od 320 paketa lijekova i pomagala. Na naše telefone upućeno je više od 1.300 poziva. A na telefonu za psihosocijalnu podršku obavljeno je više od 120 razgovora.
Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših donatora koji su nam ukazali povjerenje, koji su nas podržavili tijekom dosadašnjih aktivnosti pomaganja našim sugrađanima koji su se našli u otežanim životnim okolnostima izazvanim epidemijom novog koronavirusa COVID-19.
Zahvaljujemo se Društvu prijatelja dubrovačke starine koji su nam donirali 200.000 kuna, Hotelu Rixos Premium Dubrovnik i Gradu Dubrovniku na donaciji od po 150.000 kuna. Zahvalu upućujemo i donatorima koji su nam donirali namirnice: Domu učenica Dubrovnik, Pemo d.o.o., Valamar Riviera Dubrovnik i Bistro 49.
Posebnu zahvalu upućujemo svima koji su za nas šivali i poklonili nam maske, kao i onima koji nam šalju hranu i kolače.
Hvala još jednom svima i našim volonterima i našim donatorima na solidarnosti, dobročinstvu i humanosti u ime svih onih kojima je pomoć najpotrebnija, stoji u priopćenju Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.
19. travanj 2024 07:47