StoryEditorOCM
DubrovnikJADI SA STRUJOM

HEP ODGOVORIO STANOVNICIMA POBREŽJA Kroz projekt izgradnje ceste Most - Pobrežje realizirat će se i rekonstrukcija mreže

Piše DV
14. studenog 2019. - 16:53
Nakon što su se jučer Dubrovačkom vjesniku potužili stanovnici gradskog naselja Pobrežje oko problema sa strujom, na katastrofalno stanje kabela i strujnih stupova te višegodišnje ignoriranje od Elektrojuga odnosno HEP-a na konstantne prekide elektroopskrbe i štete koje pad napona uzrokuje na aparatima i uređajima, na naš upit iz HEP-a odgovaraju kako su 'svjesni potrebe poboljšanja sigurnosti opskrbe navedenog područja'.

"Korisnici na području naselja Pobrežje, Petrovo selo, Osojnik  opskrbljuju  se električnom energijom iz transformatorske stanice TS 35/10kV Orašac putem 10 kV voda TS 35/10kV Orašac – TS Vrbica - TS Pobrežje – TS Osojnik. Riječ je dalekovodu na drvenim stupovima ukupne dužine oko 10 km. Upravo zbog relativno velike duljine, te izrazito zahtjevne konfiguracije terena predmetnog zračnog voda, u slučajevima lošeg vremena praćenog grmljavinom i orkanskim vjetrom dolazi do povremenih ispada uzrokovanih višom silom, kao što je slučaj ovih dana. a što, razumljivo, izaziva nezadovoljstvo naših korisnika.

Međutim, i u tim uvjetima, sve terenske jedinice Elektrojuga  izlaze odmah na teren i nastoje u što kraćem roku otkloniti kvarove i normalizirati stanje u  opskrbi električnom energijom.

Upravo zbog čestih vremenskih nepogoda koje za posljedicu imaju prekide opskrbe električnom energijom, svjesni smo potrebe poboljšanja sigurnosti opskrbe navedenog područja. Budući da je na tom području u planu izgradnja ceste očekujemo i porast broja korisnika te sukladno s time planiramo rekonstrukciju mreže na tom području. Navedena investicija realizirat će se u suradnji s Gradom Dubrovnikom kroz projekt izgradnje ceste Most – Pobrežje.".

VIŠE JE NEMAMO NEGO IMAMO Stanovnici s Pobrežja vječito bez struje...
 
 
24. travanj 2024 07:53