StoryEditor
DubrovnikPRIOPĆENJE ‘SRĐEVACA‘ |

GUP-GUPLJI Dubrovnik je nepobitno postao ruglo od grada, od grada s velikim G, postao je karikatura... s velikim K!

Piše : Dv
22. svibnja 2020. - 11:31
Ilustracija
Članovi Kandidacijske liste grupe birača "Srđ je Grad" poslali su priopćenje u kojemu su se osvrnuli na ostavku sada već bivše pročelnice Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Silve Vlašić.

"Komedija koja se zove upravljanje Gradom Dubrovnikom u sezoni HDZ-a, u novim nastavcima nudi odlazak pročelnice Silvije Vlašić. Situacije je postala toliko stresna da je i prekaljena pročelnica shvatila da su pritisci postali neizdržljivi. Činjenica jest da je u vrijeme njezinog bivanja na čelu odjela Dubrovnik nepobitno postao ruglo od grada. Od grada s velikim G, postao je karikatura… s velikim K.
No ono što se medijski neprestano perfidno gura u javni prostor i od strane, sad već bivše pročelnice, i gradonačelnika Frankovića, jest da nitko nije kriv za ovakvo stanje – kriv je naime GUP. Ispada kao da je ovaj dokument samog sebe izrodio, samog sebe isplanirao i da je kao takav postao nešto što se svima nama godinama ruga.

Upravo je nevjerojatno koliko ova gradska uprava misli da smo svi mi građani ovog Grada glupi i da ne vidimo što se događa. A što se događa – događa se nemoć gradonačelnika Frankovića pred građevinskim lobijima koji su spremni i najmanji centimetar Vašeg grada pretvoriti u građevinske objekte s onu stranu urbanizma, u maniri najgoreg seljakluka. Da se ne zavaravamo, ti isti lobiji miljenici su tog istog HDZ-a koji je i Frankoviću i „ćaća i mater“ i bez kojeg je on osuđen na političku marginalnost i bezperspektivnost. To su oni isti lobiji koji su spremni „zgaziti“ i samog Frankovića ako im se usprotivi. Ne vjerujete? Vrijeme je da počnete!

No, dok ovaj perverzni krug građevinskih lobija i politike sad već uništava i posljednju priliku Dubrovnika za njegovo 21. stoljeće, gazeći svaki trag uljudbe i onog što nam je od starih ostavljeno na skrb, nažalost, postaje jasno da je građanski Dubrovnik – zaspao, i da se ne želi boriti protiv „divljih koji tjeraju pitome“. To što oni divljaju po našem Gradu dijelom je i naša je krivnja i odgovornost!

Stoga, ako želimo promijene – mijenjajmo ljude, jer ova komedija koja nam se događa na korak je do tragedije."
#SRĐ JE GRAD#GUP
loading...

Izdvojeno

31. svibanj 2020 20:05