StoryEditorOCM
DubrovnikSLUČAJ MOKOŠICA

GRADSKI VIJEĆNIK IVO LUČIĆ Napustit ću gradski stan u roku

Piše dv
27. veljače 2018. - 15:54

Priopćenjem za javnost oglasio se danas dubrovački gradski vijećnik Ivo Lučić kojega je u slučaju najavljene deložacije iz socijalne zgrade neizravno prozvao bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na portalu dubrovnikpress.hr:

- Pozivam ljude iz socijalne zgrade u Mokošici da ne izlaze iz svojih stanova sve dok gradski vijećnik HDZ-a koji ima kuću u Primorju i zemlju na Nuncijati živi u gradskom stanu. Ne može gradonačelnik Mato Franković tražiti od dubrovačke polusirotinje da izađe iz stanova dok njihov gradski vijećnik i još poneki HDZ-ovci žive nepravedno u gradskim stanovima. - rekao je Vlahušić.

Uslijedio je odgovor Iva Lučića:

- Kao hrvatski ratni vojni invalid stan u gradskom vlasništvu veći sam dio vremena koristio temeljem ugovora o čuvanju, koje sam potpisao i s gradonačelnikom Vidom Bogdanovićem i 2013. godine sa zadnjim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.
Revizija, koja je prvi put pokrenuta 2016. godine i koja je završila ovih dana, utvrdila je kako nemam pravo koristiti stan u gradskom vlasništvu. Razumijem i poštujem stav kako svoje stambeno pitanje kao HRVI ne mogu rješavati putem gradskog stana, a osobito ne onih i koji su namijenjeni socijalnim kategorijama - ističe Ivo Lučić.

- Kao legalist stoga sam odmah po završetku revizije izrazio spremnost napustiti stan koji sam koristio sa suprugom i troje djece. U zakonski određenom roku ću i vratiti ključeve stana. Očekujem da će svi za koje je revizija utvrdila da nemaju pravnu osnovu za koristiti gradski stan postupiti jednako kao i ja te da će omogućiti obiteljima s nove socijalne liste da ostvare pravo i budu stambeno zbrinuti. Jednako kao što su i oni svojedobno ispunjavali uvjete za dobiti takav stan. Što se stambenog zbrinjavanja moje obitelji i mene tiče- ja i dalje, već 9 godina, očekujem da se realizira projekt stambenog zbrinjavanja branitelja na Nuncijati, a koji je sada zaustavljen zbog „buffer“ zone koju je od Grada tražio UNESCO - napominje gradski vijećnik.

20. travanj 2024 07:34