StoryEditor
DubrovnikPRIOPĆENJE |

GRADSKI ODBOR HDZ-a: Kristićev javni interes projekta Malog Straduna otkrio kako iza svega stoji privatni, odnosno osobni obiteljski interes

Piše dv
18. rujna 2020. - 15:26
Sa 31. sjednice Gradskog vijeća Grada DubrovnikaGrad Dubrovnik
Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navode razloge zašto je gradsk vijećnik Maro Kristić na prošloj sjednici Gradskog vijeća prilikom točke dnevnog reda o izmjenama i dopunama GUP-a Grada Dubrovnika zalčagao isključivo za projekt Mali Streadun. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Maske su (ponovo) pale! Nastupi vijećnika MOST-a Mara Kristića u kojima se poziva na zaštitu javnog interesa još jednom su se pokazali tek zavjesom iza kojih se skrivaju privatni interesi.

Gotovo nevjerojatno zvuči da je lokalni političar koji se uvijek poziva na zaštitu kako on to naziva malog čovjeka odlučio da prilikom izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika umjesto da raspravlja o tome kako uravnotežit gradnju na području Grada Dubrovnika on se zalagao isključivo za projekt Mali Stradun. Tokom cijele rasprave na sjednici Gradskog vijeća navedeni vijećnik je pokušao uvjeriti ostale kolege kako je zapravo projekt Mali Stradun projekt od javnog interesa. U svom zanosu je očito zaboravio spomenut kako osim obitelji Sršen čije stavove gorljivo zastupa posljednjih par mjeseci iza navedenog posla stoji i brat vijećnikove supruge, gospodin Prkačin.

I da, maske su pale! No, ovo nije prvi put podsjećamo, Kristić je najprije kod donošenja kontroverznog GUP-a iz 2014. godine bio suzdržan. Naime, dok su „Srđevci“, koji su ga podržavali kao kandidata za gradonačelnika, bili dosljedni u stavu protiv GUP-a, Kristić, tada član Laburista, ostao je dosljedan - sebi i svojim interesima. Mediji su otkrili i zašto- radi privatne investicije ispod ulice Iva Vojnovića, a kojoj je izmjenama GUP-a omogućena gradnja još nekoliko katova iznad razine ceste (što je do tada bilo zabranjeno).

Ono što se pitamo jest hoće li se vijećnici koji su podržali vijećnika Kristića od istog ograditi jer ih je možda doveo u zabludu ili neće? Ostaje nam za vidjeti u narednim danima.

Na kraju iako je od Mara Kristića, konavljani bi rekli 'što je nogo, nogo je'! - stoji u priopćenju Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik.
loading...

Izdvojeno

20. listopad 2020 10:58