StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIK U OBILASKU|

GRADSKA ŠKOLA NA NOVOJ ADRESI U zidinama učionice za najmlađe osnovce, ima posla i za arheologe

Piše dv
13. listopada 2021. - 13:16

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima i uz predstavnike izvođača radova i nadzora obišao je gradilište na novoj lokaciji osnovne škole Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake.

Ugovor potpisan s odabranim izvođačem radova tvrtkom Alfaplan građenje d.o.o. obuhvaća obnovu, adaptaciju i uređenje ove škole na dvije lokacije - na adresi Ilije Sarake 7 (prostor buduće škole) i adresi Nikole Gučetića 1 (prostor sadašnje škole Centar).

Novi objekt škole smješten je u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana, a koju je za potrebe organiziranja osnovne škole Gradu na korištenje bez naknade ustupila Dubrovačka biskupija. Za potrebe razredne nastave (od 1. do 3. razreda) organizirat će se šest učionica te popratni prostori, a u sklopu projekta predviđena je adaptacija i opremanje manjeg obuhvata zgrade Centar.

Na samom objektu u Ulici Ilije Sarake u tijeku su radovi na iskopu pijeska iz postojeće gustjerne koja će se prema projektu koristiti za protupožarni sprinkler sustav, a provode se uz arheološki nadzor. Istovremeno, izvode se radovi rušenja i demontaže, a svi radovi izvode se sukladno dinamičkom planu.

Vrijednost ugovora za izvođenje radova na dva objekta iznosi 11.304.323,50 kuna bez PDV-a, odnosno 14.130.404,38 kuna s PDV-om, dok je vrijednost radova nadzora 180.550,00 kuna, odnosno 225.687,50 kuna s PDV-om. Nadzor provodi tvrtka Struktura projekt.

Realizacijom projekta koji je, podsjetimo, financiran donacijom Zaklade Caboga Stiftung, dobit će se uređen prostor po svim pedagoškim standardima uz priključenje i ove škole režimu nastave u jednoj smjeni.

19. travanj 2024 19:03