StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

Gradonačelnik zakupce upoznao s aktima kojima se regulira naplata zakupa javnih površina i poslovnih prostora, pozdravljeni izloženi modeli

Piše Dv
9. srpnja 2020. - 13:32
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas se na temu naplate zakupa prostora i javnih površina ponovno sastao s predstavnicima zakupaca.
 
Prisutnim zakupcima gradonačelnik je izložio već prethodno usuglašene modele naplate zakupa, a prije nego se akti kojima se isti reguliraju usvoje na idućoj sjednici Gradskog vijeća. 
 
S obzirom na neizvjesnost turističke sezone 2020., za mjesece srpanj, kolovoz i rujan računi za zakup ispostavljat će se početkom mjeseca za prethodni mjesec. Zakup će se sukladno podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika obračunavati prema postotku ostvarenog turističkog prometa u istom obračunskom razdoblju prošle godine.
 
Primjerice, ukoliko broj ostvarenih noćenja u srpnju, 2020. godine bude iznosio 20% prošlogodišnjih rezultata onda će se zakup javne površine i zakup poslovnih prostora za taj mjesec obračunavati u visini od 20% ugovorenog zakupa javne površine/poslovnog prostora.
 
Sukladno prethodno postignutom dogovoru, od 1. listopada 2020. do 1. travnja 2021. godine Grad Dubrovnik neće fakturirati zakup javnih površina, dok će se zakup prostora obračunavati i fakturirati u postotku od 1 % iznosa ugovorenih ugovorima o zakupu. Od ovog modela izuzimaju se trgovine prehrambenom robom koje posluju u prostorima u vlasništvu Grada Dubrovnika.
 
Predstavnici zakupaca u cijelosti su pozdravili izložene modele kojima Grad Dubrovnik u izazovnim gospodarskim uvjetima nastavlja podupirati poduzetničku aktivnost na svom području.
 
 
24. travanj 2024 00:07