StoryEditorOCM
DubrovnikMEĐUNARODNA SURADNJA:

GRADONAČELNIK PRIMIO IZASLANSTVO KAZAHSTANA Uskoro suradnja u oblasti turizma, kulture, obrazovanja i umjetnosti

Piše dv
13. srpnja 2021. - 13:21

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, sa suradnicima, primio je danas delegaciju kazahstanske Turkistanske regije, koju je predvodio akim (župan) Umirzak Shukeyev, zajedno s predstavnicima gospodarskog sektora.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima gospodarske suradnje, osobito u sektoru turizma te bratimljenju gradova Dubrovnika i Turkistana.

-Imamo puno dodirnih točaka i područja za suradnju, posebno vezano za obrazovanje kadrova u turizmu, ali i na području kulture i umjetnosti'', kazao je gradonačelnik Franković u prigodi susreta, zahvalivši na interesu za suradnjom dva grada, o čijem će bratimljenju odlučiti Gradsko vijeće.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić predstavila je smart- city rješenja koja Dubrovnik primjenjuje, za što su izrazili veliku zainteresiranost, dok su gosti iz Turkistana prikazali tijek nastanka svog mladog grada i planirani razvoj kao sveučilišnog centra i hospitality industrije. Za svog boravka u Dubrovniku izaslanstvo Turkistanske regije susrest će se i s predstavnicima turoperatora s ciljem uspostave suradnje.

Republika Kazahstan, država u središnjoj Aziji, površinom je deveta zemlja na svijetu, s nešto više od 15 milijuna stanovnika, a grad Turkistan trenutačno je najbrže rastući grad u centralnoj Aziji.

24. travanj 2024 10:59