StoryEditorOCM
DubrovnikJADRAN BARAČ O PAŠČARI |

Gradonačelnik omogućava pojedincima da nezakonito reguliraju i svojataju javnu površinu na štetu drugih

Piše DV
2. listopada 2020. - 11:11
- Grad Dubrovnik opet iznosi neistine i potiče bezakonje u odnosu na prava korištenja javnih površina. Naime, nedavno se dogodio incident oko korištenja javne punionice za električna vozila na lokaciji, Mala Minčeta poznato i kao Paščara, koju je Grad Dubrovnik inače nezakonito prepustio na korištenje isključivo Sindikatu taksista. Sada iz Gradske uprave poručuju kako im nije jasno da netko "drugi" koristi tu javnu punionicu - stoji na početku priopćenja za javnost dubrovačkog SDP-a.

-Grad Dubrovnik je u studenom 2019. g. sporazumom dozvolio HEP-u postavljanje punionice elektromotornih vozila na spomenutoj lokaciji. Da bi apsurd bio veći, Grad se obvezao istim sporazumom dozvoliti pristup (prilaz) elektromotornim vozilima i ljudima predmetnim punionicama. Štoviše, u tom dokumentu nigdje se ne spominje taksi prijevoz.

Nadalje, tu javnu površinu, poznatiju pod imenom Paščara, Grad Dubrovnik je protuzakonito prepustio na korištenje isključivo jednom dijelu taksista, a nakon što je u srpnju prošle godine Visoki upravni sud suspendirao dodjelu parkinga iza Minčete Sindikalnoj podružnici autotaksi prijevoznika Dubrovnik, gradonačelnik nije ispoštovao odluku suda te nije uklonio prometni znak i prateći lanac koji su postavljeni upravo u cilju provedbe te nezakonite odluke.

Kako doznajemo, Visoki upravni sud nedavno je donio rješenje kojom se trajno poništava odluka Grada Dubrovnika kojom se to parkiralište daje na korištenje isključivo Sindikatu taksista, ali usprkos tome Grad nastavlja obmanjivati javnost. Ovakvo grubo ignoriranje odluke suda te kršenje potpisanog sporazuma s HEP-om, čime se obezvređuje namjera javnog interesa korištenja te punionice za sve vlasnike električnih vozila, kao i poticanja njihove primjene u prometu, rezultira uvođenjem komunalnog nereda na javne površine od strane gradonačelnika Frankovića, a ujedno se omogućava pojedincima da po vlastitom nahođenju nezakonito reguliraju i svojataju tu javnu površinu na štetu drugih. To sve zajedno predstavlja, na našu žalost, već puno puta viđen način HDZ-ova vladanja gradom i upravljanja javnim dobrima. - navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik GO SDP-a Dubrovnik Jadran Barač.
25. travanj 2024 18:44