StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON PISMA ŽURAN POZIV

Gradonačelnik Mato Franković akademiku Rudolfu: Duboko Vam se ispričavam zbog nenamjernog propusta, ljude poput Vas Dubrovnik ne smije zaboraviti

Piše GB
4. prosinca 2021. - 13:21

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ispričao se akademiku Davorinu Rudolfu koji je jučer kritizirao gradske vlasti što ga nisu pozvale na obilježavanje okrugle, 30. obljetnice obrane Grada:

- Čim sam pročitao akademikovo otvoreno pismo, službe grada odmah su kontaktirale gospodina Rudolfa i pozvale ga da o trošku Grada Dubrovnika dođe k nama 6. prosinca. Obećali smo mu dati vozača i sve što bude potrebno, no akademik se ispričao i rekao da nije u mogućnosti doći u Dubrovnik tog dana. Zbog toga mi je iskreno žao i mogu osobno primiti na sebe dio krivice što u mom mandatu akademika nikad nismo pozvali da s nama obilježi Dan dubrovačkih branitelja. Kao ministar i osvjedočeni prijatelj našeg grada on je to zaslužio – kazao je gradonačelnik Franković:

- Ne smije se događati da zaboravimo tako važne ljude, a akademik Rudolf je kao ministar svojim znanjem i iskustvom mnogo pridonio. Stoga, moje duboke isprike na nenamjernom nepozivanju – poručio je Mato Franković.

Podsjetimo, akademik Davorin Rudolf jučer je uputio pismo gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću u kojem je naveo kako bi volio još jedanput posjetiti Dubrovnik na datum 6. prosinca i podsjetiti se na najžešće napade na grad prije trideset godina.

Rudolf, ministar pomorstva u prve tri hrvatske vlade 1990. -1992., sredinom 1991. i ministar vanjskih poslova bio je glavni pregovarač s jugovojskom i osoba koja je 6. prosinca 1991. putem Radio Dubrovnika obavijestila napaćene građane da nakon cjelodnevnog strašnog bombardiranja, slijedi primirje.

Generacije Dubrovčana pamte ga kao glasnika prve dobre vijesti nakon cjelodnevnog razornog napada na Grad.

20. travanj 2024 08:55