StoryEditorOCM
DubrovnikODLAZAK GOSPARA

Gradonačelnik izrazio sućut obitelji Janka Dangubića

Piše DV
29. travnja 2020. - 12:20
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav sućuti obitelji gospara Janka Dangubića koji je preminuo u 71. godini života.

Uz izraze duboke sućuti, gradonačelnik je napisao:

Vijest o odlasku gospara Janka uistinu nas je ražalostila. Posebno je teško prihvatiti spoznaju da gubitkom naše čeljadi iz Grada s njima nepovratno odlazi i dio duha življenja u nekadašnjem Dubrovniku. Gospar Janko Dangubić svojim je mnogim interesima i izrazitom svestranošću ostavio zamjetan trag u tome Dubrovniku prenoseći ga i na nove generacije.

Rođen na Mrtvom zvonu, podno gradskih zidina, bio je pravo dijete Grada. Svojim doprinosom umjetnosti, u prvom redu kroz glazbu, kao osnivač prvih vokalno-instrumentalnih sastava, a kasnije kao član omiljenih Pučkih pjevača, nalazio je put do srdaca mnogih Dubrovčana, koji će pamtiti i njegov angažman u sportu i u društvenom radu.

Poštovana obitelji, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno ime izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka. On je istovremeno i gubitak cijelog Grada kojega je gospar Janko neizmjerno volio.

S poštovanjem,
Gradonačelnik
Mato Franković
19. travanj 2024 17:38