StoryEditorOCM
DubrovnikODGOVOR KORKYRA INŽENJERINGA

Gradi se parking od 290 mjesta kojim će upravljati Miovićeva Hedera Estate

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
9. ožujka 2023. - 11:15

Dok bager čisti teren na zemljištu kraj ulice Ivana Matijaševića i još čekamo odgovor od Grada Dubrovnika što se to točno radi, s obzirom da gradnja parkinga mora biti u suglasju s propisima lokalne samouprave, stigao nam je odgovor tvrtke Korkyra Inženjering, odnosno Darie Gelo.

 

URBANISTIČKI UVJETI

 

Prema našim saznanjima, tri suvlasnika prodala su svoje suvlasničke dijelove zemljišta njima, pa nas je zanimalo je li točno da tvrtka sada, zajedno sa suvlasnicima druge polovice zemljišta, gradi parking s 290 mjesta na tom području. ‘Jesu li ove informacije točne i možete li nam pružiti još detalja oko projekta?‘, zanimalo nas je.

Evo što je odgovorila Daria Gelo:

- Točno je da je Korkyra Inženjering d.o.o. jedan od tri suvlasnika predmetne nekretnine. Točno je da su suvlasnici nekretnine ovlastili tvrtku Hedera-Estate u vlasništvu gospodina Vedrana Miovića da ishodi urbanističke uvjete za uređenje parkinga na predmetnoj nekretnini. Nije predviđena izgradnja garaže, već isključivo uređenje postojeće zemljane površine sukladno urbanističkim uvjetima javno-pravnih tijela.

- Po ishođenju potrebnih dozvola, naše društvo ima u planu iznajmiti svoj suvlasnički dio Hederi-Estate, kao budućem operateru predmetnog parkinga - istaknula je Gelo.

 

Pokušali smo dobiti Vedrana Miovića, ne bismo li saznali koliko će parking mjesta biti izgrađeno i pod kojim uvjetima će se moći parkirati, ali nam se zasad nije odazvao na pozive.

20. travanj 2024 11:04