StoryEditor
DubrovnikODABRAN IZVOĐAČ RADOVA|

GRAD DUBROVNIK Odabrana ponuda za izgradnju ceste za zgrade HRVI u Mokošici

Piše DV
23. srpnja 2020. - 11:41
zgrade HRVI, Mokošica, ilustracija gradilišta
Grad Dubrovnik proveo je postupak odabira izvođača radova na izgradnji ceste s infrastrukturom za zgrade HRVI u Mokošici. Donesena je Odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude u iznosu od 5.335.043,40 bez PDV-a, dok će se ugovor potpisati početkom kolovoza, odnosno protekom redovnih žalbenih rokova, javljaju iz Grada.
 
Novoplanirana ulica, koja se na  početku zahvata cesta se uklapa u gradsku cestu kod novog kružnog toka, imat će dva kolna ulaza za pristup zgradama. Duž ceste izvest će se oborinska odvodnja, odvodnja otpadnih voda, vodovodna i protupožarna instalacija te distributivna telekomunikacijska kanalizacija( DTK) i javna rasvjeta.
 
Ukupna dužina prometnice iznosi 322 metra i predviđene širine kolnika s dva prometa traka od 5,5 metara. Obostrani nogostup širine je 1,60 metara s bankinama od 0,8-1,0 m metara tako da je ukupna širina koridora u najužem dijelu 10,70 metara.
 
Predviđeni rok izvođenja radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.
 
Podsjetimo, investicija izgradnje četiri zgrade u Mokošici realizira se u suradnji s Ministarstvom branitelja, a od 108 stanova njih 65 bit će dodijeljeno hrvatskim braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu. Oni će se prema modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.
 
04. kolovoz 2021 02:23