StoryEditorOCM
Dubrovniklokalni izbori 2021.

Valentin Dujmović objasnio zašto je odustao od kandidature za župana

Piše Ahmet Kalajdžić
7. travnja 2021. - 10:11

Hrvatska narodna stranka - Liberalni demokrati održala je jutros na Brsaljama press konferenciju na kojoj su govorili bivši predsjednik Metkovića Zdravko Čulić, predsjednik županijske organizacije HNS-LD Valentin Dujmović i predsjednik središnjice HNS-a Stjepan Čuraj:

Čulić je ustvrdio kako se HNS vraća vrijednostima koje je Savka Dabčević Kučar podržavala i u njih vjerovala 1970-tih:

- Mi stariji se sjećamo vremena kad smo puni nade vjerovali u vrijednosti koje je zastupala i 1990-tij - rekao je veteran HNS-a.

Prema riječima Valentina Dujmovića, Savka je rođena Korčulanka i njezine su se ideje kasnije pretvorile u djela. Primjer su gradnja autocesta, borba protiv korupcije itd:

- Njezine ideje uvijek smo provodili iako su nas nekad koštale rejtinga. Nije nam problem skrenuti ni lijevo ni desno, ako je za dobrobit građana - izjavio je čelnik županijskih 'narodnjaka'

Šef stranke Čuraj također se osvrnuo na ulogu njihove prve predsjednice Dabčević Kučar, pohvalivši njezinu politiku čistih računa:

- HNS je uvijek promišljao unaprijed i donio rezultate. Znali smo skrenuti lijevo i desno, ali tih podjela više nema. Građani nam moraju biti na prvom mjestu. Moderni liberal je vjernik koji priznaje pravo izbora. On je i suverenist kod zaštite prirodnih resursa i zaštite zakona, zastupa tržišnu ekonomiju i efikasnost. Istovremeno se zauzima i za demografski aspekt i besplatne vrtiće - ustvrdio je Čuraj.

Na novinarski upit rekao je da HNS-LD na izbore ne izlazi samostalno, a koalicije biraju jer je politika ta koja okuplja. Koalicije su im prihvatljive, ali rijetko s HDZ-om, napomenuo je. Povremena skretanja lijevo i desno su, kazao je, bila potrebna no to se pokazalo lošim po državu.

Upitan zašto se nije kandidirao za župana dubrovačko-neretvanskog kako je najavljivao, Valentin Dujmović je odgovorio da je u dogovoru s partnerima odlučio podržati Roka Tolića, nestranačkog kandidata s potporom SDP-a i HNS-a:

- Između mene i Andra Vlahušića nema iskopanih ratnih sjekira.Preko nekih izgovorenih riječi teško prelazim, jednom ću možda to i učiniti a Vlahušić možda dotad promijeni retoriku - rekao je čelnik županijskog HNS-a.

21. travanj 2024 18:53