StoryEditorOCM
DubrovnikNeizvjesna sudbina

Gdje će Dubrovčani s autima u poslovnoj zoni nakon što krajem mjeseca ostanu bez više od 150 parkirnih mjesta u ex Radeljeviću? Evo dokle se stiglo s novom javnom garažom u Gružu

Piše B.L.
10. studenog 2022. - 12:00

Krajem studenog Sanitatu istječe mogućnost korištenja parkirališta u Radeljeviću. Naime, nakon što je kompleks bivše tvornice ulja kupila dubrovačka tvrtka Azori osnivača i jedinog vlasnika Lovorka Miloševića, Sanitat je zatražio produljenje ugovora o korištenju parkirališta s više od 150 parkirnih mjesta do 30. studenog 2022. Međutim, kraj mjeseca je sve bliži, a iz Sanitata su otkrili postoji li mogućnost daljnjeg produljenja ugovora o zakupu.

image
Božo Radić/Cropix

- U razgovorima smo s društvom Azori Dubrovnik d.o.o. o mogućnosti produljenja zakupa parkinga na području ex Tvornice Radeljević, u postojećem ili smanjenom opsegu te ćemo o ishodu obavijestiti javnost. Kapacitet parkinga na području ex Radeljevića nažalost nije moguće nadomjestiti, s obzirom da je riječ o 153 parkirna mjesta, no razmatramo opciju povećanja parkirnih mjesta u poslovnoj zoni, ali u znatno manjem obimu, odgovaraju iz Sanitata.

No, problem parkinga u poslovnoj zoni riješila bi i davno najavljena izgradnja javne garaže iza zgrade OTP banke.

image
Božo Radić/Cropix

- Vezano uz Vaš upit o izgradnji garaže iza zgrade OTP banke, zahtjev za izdavanjem Građevinske dozvole za Garažno-poslovnu građevinu (u poslovnom centru u Gružu) na čest.zem.1510/3; 1510/4 i dio 1510/6 KO Dubrovnik predan Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika 16. ožujka 2021., za koji je Glavni projekt učitan na e-dozvole 21. travnja 2021. godine, otkrivaju iz Sanitata.

23. travanj 2024 16:08