StoryEditorOCM
DubrovnikTELEFONSKI SASTANAK

Franković s veleposlanicom Irske, Olive Hempenstall razgovarao o epidemiološkoj situaciji na području Dubrovnika

Piše DV
5. kolovoza 2020. - 09:18
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je u utorak telefonski sastanak s veleposlanicom Irske u Republici Hrvatskoj Olive Hempenstall.
 
Tom prigodom gradonačelnik je veleposlanicu Irske pobliže upoznao s aktualnom epidemiološkom situacijom na širem području Dubrovnika koja je iznimno povoljna te sa svim uspostavljenim zdravstvenim sigurnosnim protokolima u postupanju sa zarazom.
 
Gradonačelnik je veleposlanici Hempenstall iznio recentne podatke o turističkom prometu i o broju zaraženih u Republici Hrvatskoj te je upoznao s novim dnevnim režimom slanja podataka u Europski centar za sprječavanje i kontrolu bolesti. Raspolaganje egzaktnim i pravovremenim podacima presudno je za Dubrovnik prioritetna emitivna tržišta, a u koje spada i tržište Irske, u kojoj su još na snazi ograničenja za turistička putovanja, istaknuo je.
 
Naime, upravo prema prijedlogu gradonačelnika podaci o novooboljelim te o ukupnim zabilježenim slučajevima zaraze koronavirusom odnedavno se u ECDC šalju podijeljeni prema županijama te zorno ističu Dubrovnik kao iznimnu sigurnu destinaciju i jedno od najpovoljnijim europskih odredišta za putovanja.
 
19. travanj 2024 13:18