StoryEditor
DubrovnikČESTITKA GRADONAČELNIKA|

FRANKOVIĆ REDATELJICI ANTONETI ALAMAT KUSIJANOVIĆ: Odnijeti vrijednu nagradu u konkurenciji preko trideset filmova pothvat je vrijedan divljenja

Piše dv
19. srpnja 2021. - 16:17
Tonci Plazibat/Cropix

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku filmskoj redateljici Antoneti Alamat Kusijanović čiji je dugometražni igranim film „Murina“ na Filmskom festivalu u Cannesu dobio prestižnu nagradu Camera d’Or, što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Camera d’Or službena je festivalska nagrada i dodjeljuje se najboljem debitantskom filmu unutar svih festivalskih programa, a u konkurenciji je ove godine bio 31 naslov.

Gradonačelnik je napisao:

„Draga Antoneta,

Kao gradonačelnik Grada Dubrovnika i u svoje osobno ime, Vama i čitavom timu filma „Murina“ upućujem iskrene čestitke na osvajanju prestižne nagrade Camera d'Or za najbolji debitantski film na najvećoj svjetskoj smotri filmske umjetnosti, filmskom festivalu u Cannesu.

Biti izabran u selekciju festivala u Cannesu trijumf je sam po sebi, a odnijeti ovako vrijednu nagradu, i to u konkurenciji preko trideset filmova, u istoj kategoriji u kojoj su prije Vas pobjeđivali neki od najvećih svjetskih redatelja, pothvat je vrijedan divljenja.

Vaš uspjeh, na koji smo svim ponosni, živi je dokaz da u našoj mladosti još itekako tinja vrelo kreativnosti, a podcrtan je i time što je još dvoje Dubrovčana važan dio pobjedničkog tima „Murine“, pa stoga čestitke upućujem i glavnoj glumici Graciji Filipović i montažeru Vladimiru Gojunu.

Siguran sam da će Vam ova nagrada pružiti prijeko potreban podstrek koji svaki mladi umjetnik treba na početku svoje karijere, a Vi ste svoju maestralno najavili pred cijelim svijetom.“

item - id = 1113815
related id = 0 -> 1127945
related id = 1 -> 1127724
17. rujan 2021 13:26