StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DURBOVNIK |

FRANKOVIĆ RAZGOVARAO S PROČELNICIMA Kolegij ususret sjednici Gradskog vijeća

Piše Dv
8. rujna 2020. - 13:43
Gradonačelnik Mato Franković održao je, elektronskim putem, kolegij s pročelnicima gradskih upravnih odjela ne temu pripreme za nadolazeću sjednicu Gradskog vijeća, koja će se održati u ponedjeljak 14. rujna, s posebnim osvrtom na Odluku o komunalnom redu te Izmjene i dopune GUP-a.

U tijeku su i pripreme za izradu rebalansa proračuna Grada Dubrovnika, koji će bilježiti značajna smanjenja u odnosu na ranije planirana sredstva. U novom rebalansu Grad planira smanjenje za dodatnih 114 milijuna kuna, što zajedno s prethodnim rebalansom čini ukupno smanjenje od 230 milijuna kuna izvornih prihoda u odnosu na planirani proračun, usvojen 2019. godine.

Sukladno navedenom, Grad Dubrovnik će smanjenje jednim dijelom pokriti kreditnim zaduženjem, a drugim dijelom uštedama na proračunskim stavkama, uz napomenu kako smanjenja neće ići nauštrb programa pomoći potrebitim skupinama, koji se provode putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo. Sjednica s temom rebalansa proračuna očekuje se u prvom tjednu listopada.

Gradonačelnik Mato Franković uputit će i poseban zahtjev za sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem i resornim ministrima, kako bi se u ovoj financijskoj krizi situacija u Dubrovniku i okolnim općinama sagledala izdvojeno od ostalih. Naime, kada se podvuče crta na kraju turističke sezone jasno je da su financijski najviše izgubili upravo Dubrovnik i okolne općine – Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston.
20. travanj 2024 08:57