StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIK SE OPROSTIO OD MANI GOTOVAC

Franković: "Obilježila je daske našeg Kazališta Marina Držića kao umjetnička voditeljica,  voljela je Dubrovnik, a ljubav je bila uzajamna"

Piše DV
13. studenog 2019. - 21:18
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je izraze sućuti obitelji, prijateljima i suradnicima istaknute kulturne djelatnice Mani Gotovac koja je preminula 12. studenog na svoj 80. rođendan.
 
Poštovana obitelji, brojni prijatelji i suradnici,
 
s tugom smo primili vijest kako nas je napustila gospođa Mani Gotovac, velika teatrologinja, spisateljica, kazališna kritičarka i dramaturginja, prva intendantica u povijesti hrvatskog kazališta. Svojim osebujnim i beskompromisnim pristupom u svemu što je radila zauvijek je obilježila svijet kulture.
 
Oduvijek povezana s Dubrovnikom, Mani Gotovac u mladosti je radila kao voditeljica Press centra na Dubrovačkim ljetnim igrama, da bi 2015. i 2016. bila pomoćnica intendanta Dubrovačkih ljetnih igara za dramski program. Obilježila je i daske našeg Kazališta Marina Držića kao umjetnička voditeljica. Voljela je Dubrovnik, a ljubav je bila uzajamna.

Mani Gotovac živjela je punim plućima i nikad se nije ustručavala iznositi svoje ideje i vizije. Njena odvažnost će itekako nedostajati. Koliko je bila posebna dokazuje i njen odlazak, točno na 80. rođendan, a od svih nas kao da se oprostila svojom knjigom simboličnog naslova „Rastanci“.
 
U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem vam izraze najdublje sućuti uz nadu da će vam ove riječi donijeti barem zrno utjehe u teškim trenucima.
 
S poštovanjem,
 
Gradonačelnik
Mato Franković

 
18. travanj 2024 18:47