StoryEditorOCM
DubrovnikČESTITKA

Franković povodom Dana dubrovačkih branitelja: U mislima su nam oni koji više nisu s nama, branitelji koji su dali svoj život za slobodu, noseći na srcu hrvatski barjak, ali i onaj ‘‘Libertas‘‘

Piše dv
6. prosinca 2022. - 08:20

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku povodom Dana dubrovačkih branitelja.

Tekst čestitke donosimo u nastavku:

Poštovani dubrovački branitelji,

Iako je prošla 31 godina, dubrovački Sveti Nikola i dalje je pun simbolike, dan kada se ponovno prisjećamo zastrašujućeg napada na Grad i dan kada, poštujući Vas i sve one koji su položili život na oltar Domovine, još jednom ističemo snagu Vaše žrtve.

Te teške jeseni ’91. godine Grad se u najžešćim bitkama branio od agresora, branio je svoju djecu i domove, a u toj smo bitci izgubili izuzetne ljude, naše najbolje sinove. Njihov život bio je zalog našeg mira.

U mislima su nam zato posebno oni koji više nisu s nama, branitelji koji su dali svoj život za slobodu, noseći na srcu hrvatski barjak, ali i onaj ‘‘Liberats‘‘, znajući da se sloboda ne prodaje ni za kakva blaga.

Hvala im još jednom za njihovu žrtvu, hvala i svima Vama koji ste tada spremno stali na branik Domovine. Grad Vam to nikada neće zaboraviti.

Gradonačelnik

Mato Franković

18. travanj 2024 19:50