StoryEditor
DubrovnikS FACEBOOK PROFILA|

FRANKOVIĆ ODGOVARA KRISTIĆU Na vašu žalost, Grad će na Babinom Kuku izgraditi igralište

Piše DV
22. travnja 2020. - 13:28
Fotografije igrališta na Babinom kuku, Grad DubrovnikFB
"Glavica Babinog kuka jedno je od rijetkih područja u Gradu Dubrovniku koje nema društvenu infrastrukturu namijenjenu sportu i rekreaciji." - objavio je gradonačelnik Mato Franković na svom FB profilu, nakon što je vijećnik MOST-a Maro Kristić medijima poslao priopćenje o navedenom zemljištu i informaciji o pravomoćnoj presudi o povratu.

"Komunalnu infrastrukturu čine i javni športski i rekreacijski prostori, a područje na kojem se ova gradska uprava odlučila za izgradnju navedenog nalazi se u zoni R5 odnosno rekreacijskoj zoni. Stoga je jasno zašto se gradski projekt realizira na ovoj lokaciji.

Kada je realizacija projekta započeta zemljište je bilo u 100 posto vlasništvu Republike Hrvatske te bez ikakvog upisanog tereta. Naknadno, prije mjesec dana provedeno je rješenje u zemljišnim knjigama te je privatni vlasnik upisan kao stvarni vlasnik nekretnine na dijelu zemljišta (484 m2).

Sukladno novoj situaciji Grad Dubrovnik je kontaktirao predstavnika vlasnika. Naime, sukladno zakonu Grad ima pravo izvlastiti vlasnika nekretnine, a u svrhu izgradnje komunalne infrastrukture.

Unatoč želji oporbenog vijećnika kojeg su kolokvijalno u javnosti, a zbog silnog interesa za glavicu Babinog kuka, počeli nazivati Maro Sršen-Kristić, Grad Dubrovnik će izgraditi navedeno igralište.

Nadam se da Vama gospodine Sršen-Kristić neće smetati dječji smijeh i radost." - poručio je Franković.
loading...

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 06:51