StoryEditorOCM
DubrovnikREAKCIJA |

FRANKOVIĆ O PRESUDI SANADERU I HDZ-u Nulta stopa tolerancije na korupciju i koruptivne radnje, ne postoji kolektivna politička odgovornost!

Piše Dv
13. studenog 2020. - 11:43
Prilikom obilaska novog parkirališta u Novoj Mokošici, dubrovački gradonačelnik Mato Franković se na upit novinara osvrnuo na nepravomoćnu presudu bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivu Sanaderu i HDZ-a kao stranci za slučaj "Fimi Media".

- Ne znam radi li se o pravomoćnoj ili nepravomoćnoj presudi, ali kao što znate, prezirem sve one koji se bave korupcijskim radnjama. Iza svake korupcijske radnje stoji ime i prezime. Dakle, ne postoji kolektivna politička odgovornost nikoga, nego postoji odgovornost onoga koji je u danom trenutku obnašao određenu dužnost i tu dužnost zloupotrijebio. Dakle, osuđujem bilo kakve čini bez obzira od koga dolaze. Mi smo svjedoci da su i u našemu gradu postojale osobe koje su zloupotrijebili svoje položaje i ovlasti, koji su gradske novce koristile za osobne potrebe i koje su pravomoćne osuđene zbog toga. Dakle, nulta stopa tolerancije na korupciju i koruptivne radnje.
25. travanj 2024 17:19