StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE

Franković o anteni na Lopudu: Nikako nije dobra samovolja državne tvrtke, a Grad Dubrovnik nije izdavao građevinsku dozvolu niti je mogao utjecati na ovaj postupak!

Piše Dv
26. siječnja 2022. - 11:10

Petra Marčinko (Srđ je Grad) tematizirala je antenu na Lopudu, a kazala je kako bi Grad Dubrovnik trebao zaustaviti nastavak radova. Pitala je hoće li Grad reagirati? Također, pitala je za proširenje kapaciteta za mlađe korisnike u domovima umirovljenika ispod bolnice i u Gružu.

Franković je kazao je kako vrlo aktivan uključen u cijeli proces oko situacije antenskog stupa na Lopudu. Smatra neprimjerenu izgradnju stupa koji strši i koji se baš ničim ne uklapa u prostor. Poslan je dopisu OIV-u Mati Botici kako se bi se smanjio utjecaj na vizuru Lopuda i smanjila sama antena, a da bi se istovremeno je osigurao signal stanovnicima Lopuda. Franković je rekao kako Grad Dubrovnik nije izdao građevinskoj dozvolu, a investitor je bio dužan napraviti e-konferenciju na kojo je Grad Dubrovnik sudjelovao, a nakon projekta radila se još jedna e-konferencija te je Grad Dubrovnik bio je servis za e-konferenciju. Franković je kazao kako u konkretnoj situaciji kako nije riječ o zamjeni antenskog stupa odnosno riječ je o izgradnji antenskog stupa.

- Nikako nije dobra ova samovolja državne tvrtke! Grad Dubrovnik nije izdavao građevinsku dozvolu niti je mogao utjecati na ovaj postupak, podcrtao je Franković.

Dodao je kako vjeruje da će sve skupine koje imaju pravo na to, dobiti svoj prostor u domovima ispod Bolnice i u Gružu.

Andro Vlahušić (nezavisni) pitao je što je s Križnim putem i kad će početi njegovo uređenje? Pitao je za uređenje ceste od Ilijine glavice do Mosta dr. Franja Tuđmana.

Franković je odgovorio kako je projekt Križnog puta gotov, vrijedan je oko 5 milijuna kuna. Sve je pripremljeno i u drugom dijelu godine bi se moglo krenuti s natječajima. Poručio je kako se radi i na projektu uređenja ceste od Ilijine glavice do Mosta dr. Franja Tuđmana. Hrvatske ceste su u trenutku dobivanja građevinske dozvole spremne krenuti s tim projektom.

20. travanj 2024 15:18