StoryEditorOCM
DubrovnikPITANJE SUMRATIN

Franković Kristiću: Najveći ste lobist nekretninskog lobija, ne pada mi na pamet raspravljati o pojedinim projektima

Piše dv
5. listopada 2020. - 11:45
Ne pada mi napamet raspravljati o bilo kojem građevinskom projektu, jer to nije moj posao. Rekao je to na današnoj sjednici gradonačlenik Mato Franković nakon što je tijekom vijećničkih pitanja Maro Kristić predložio da se za iduću sjednicu prezentira projekt za rekonstrukciju hotela Sumratin, na kojoj bi i Grad i investitor iznijeli poduzete radnje. Kristića je nazvao među ostalim i najvećim lobistom nekretninskog biznisa.
-GUP je jasan i nedvosmislen, koliko god loš bio. Nema više pregovora oko dozvola. Upravni odjel za izdavanje dozvola jasno zna tumačiti što, kako i na koji način. Ako je isti taj odjel ili službenik, u dilemi, postoji resorni odjel za urbanizam pa će on dati dodatno tumačenje. Ne pada mi napamet raspravljati o bilo kojem projektu, jer to nije moja posao. To što se pojedincima ne sviđa kad mu UO za promet kaže jedno pa se traži da se promijeni. Nitko mimo pravila neće dobiti dozvolu. Mogu kupiti sto medija, ali mene ne mogu.. Ja sam tu do 6. mjeseca čvrst kao stijena. Ne trebaju mi njihovi novci i neće mi ni trebati. Mogu pisati do smrti, ne padam ja pod te utjecaje ni njih ni mnogih drugih udruženja. Ili će raditi kako treba, ili će biti odbijeni. Dosta je meni ovih nakaradnih zgrada – rekao je dalje.
Kristić je rekao ne razumije čemu osobni nasrtaj na njega te je rekao kako se moraju zalagati za zakonitost rada upravnog odjela. -Ne vidim razlog zašto u otvorenoj polemici ne bismo omogućili i investitoru i Gradu da pokažu što se tu događalo – rekao je Kristić. Marko Potrebica predsjenik GV, rekao je da se svaki građanin može predstavkom obratiti Gradskom vijeću.
16. travanj 2024 17:13