StoryEditorOCM
DubrovnikZapažen uspjeh

Franković čestitao Romani Delić: Vjerujem da će tvoje priznanje biti inspiracija za sve ostale učenike koji na ovaj način mogu pokazati koliko su talentirani

Piše dv
23. svibnja 2022. - 17:14

Povodom osvojenog drugog mjesta na međunarodnoj jezičnoj olimpijadi koja se održala od 18. do 20. svibnja u talijanskom gradu Lido de Jesolo, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku Romani Delić, učenici petog razreda Osnovne škole Montovjerna. Prenosimo je u cijelosti:

Draga Romana,

čestitam ti na izvrsnom rezultatu koji si postigla na natjecanju međunarodnoj jezičnoj olimpijadi u Italiji. Od 39 učenika iz brojnih europskih zemalja, ti si ostvarila drugo mjesto što pokazuje da se radom, disciplinom i znanjem zaista može puno postići.

Tvoje postignuće služi na ponos Dubrovniku i cijeloj Osnovnoj školi Montovjerna koja se po prvi put uključila u međunarodno natjecanje iz engleskog jezika i zahvaljujući upravo tebi zabilježila ovakav uspjeh, a za to je svakako zaslužno i vodstvo mentorice Ane Šimunović te profesorice Ivane Jašić koja te pratila i bodrila kroz ovo nezaboravno iskustvo.

Vjerujem da će tvoje priznanje biti inspiracija za sve ostale učenike koji na ovaj način mogu pokazati koliko su talentirani. Znanje je moć, a poznavanje jezika zaista otvara vrata svijeta. Zato od srca želim da samo tako nastaviš i dalje, budi vrijedna i predana učenju, neka te i dalje vodi strast i veliko zanimanje za jezike koje te je i dovelo do ovog hvalevrijednog rezultata. 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković   

27. svibanj 2023 20:22