StoryEditorOCM
DubrovnikBLAGDAN SV. FLORIJANA|

FRANKOVIĆ ČESTITAO DAN VATROGASTVA: ‘Prvi ste na liniji obrane ne samo u požarima, nego u svakoj katastrofi‘

Piše dv
4. svibnja 2021. - 09:18

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, svim vatrogaskinjama i vatrogascima uputio je čestitku povodom Dana vatrogastva i blagdana njihovog zaštitnika svetog Florijana. Tekst čestitke u cijelosti nalazi se u nastavku.

"Poštovane vatrogaskinje,

poštovani vatrogasci,

svima vama koji danas obilježavate svoj dan, dan mučenika i zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana, želim uputiti čestitku i zahvalu za plemeniti i herojski rad koji ulažete za sigurnost i dobrobit naše zajednice.

Prvi ste na liniji obrane ne samo u požarima, nego u svakoj katastrofi bilo djelovanjem prirode, bilo prouzrokovanoj ljudskim faktorom – poplavama, potresima, prometnim i drugim nesrećama. Vi ste naš ljudski štit i brana od svega onog što ni u noćnim morama ne želimo vidjet, i to gotovo bez iznimke nesebično riskirajući vlastiti život, ulažete sav napor kako biste spasili tuđi.

Iznimno sam ponosan što u vremenu korone nastavljamo rad na poboljšanju uvjeta djelovanja našeg vatrogastva te da smo znatna sredstva uložili u osnaživanje žurnih službi. Uz vatrogasni dom na Osojniku i nabavku prvog broda Orlando, kolektivnim ugovorom konačno smo zajamčili veća primanja i bolje uvjete rada koje ste zaslužili.

Vi ste altruisti, uzor i ponos našeg grada. Želim vam što mirnije i sigurnije radne dane, što manje intervencija i neka vas u obavljanju vašeg poziva čuva vaš zaštitnik sveti Florijan.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Mato Franković"

19. travanj 2024 07:41