Dvanaesti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u organizaciji udruge Deša Dubrovnik, otvoren je u srcu dubrovačke povijesne jezge, na Držićevoj poljani pred Katedralom.
Riječ je o nacionalnoj manifestaciji na kojoj mali i specijalizirani proizvođači iz cijele zemlje, najčešće odjeveni u narodne nošnje svog kraja, izlažu bogat asortiman prirodnih pekmeza, marmelada i džemova od raznovrsnog voća.
Festival koji je otvorio zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo već je tradicionalan uvod u dubrovačku jesen.
Osim slatkih proizvoda, na štandovima se našlo i likera, maslinovog ulja, brojnih likera te kolača.
U sklopu manifestacije organizirano je i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije: za najbolji pekmez, marmeladu, džem i ekstra džem.
Ocjenjivanje proizvoda i analitiku provest će panel stručnjaka Zavoda za mediteranske kulture, Sveučilišta u Dubrovniku te profesor Josip Žuvela. Izložbeno-prodajni program trajati će do nedjelje, 29. rujna svakodnevno od 9 do 17 sati.
Festival se održava uz potporu Grada Dubrovnika, Dubrovačko neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika te HGK Županijske komore Dubrovnik.
StoryEditorOCM
DubrovnikSLATKA TRADICIJA
FOTO Otvoren 12. nacionalni Festival pekmeza, džema i marmelade
27. rujna 2019. - 17:57