StoryEditorOCM
DubrovnikSLATKA TRADICIJA

FOTO Otvoren 12. nacionalni Festival pekmeza, džema i marmelade

Piše DV
27. rujna 2019. - 17:57
Dvanaesti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u organizaciji udruge Deša Dubrovnik, otvoren je u srcu dubrovačke povijesne jezge, na Držićevoj poljani pred Katedralom.

Riječ je o nacionalnoj manifestaciji na kojoj mali i specijalizirani proizvođači iz cijele zemlje, najčešće odjeveni u narodne nošnje svog kraja, izlažu bogat asortiman prirodnih pekmeza, marmelada i džemova od raznovrsnog voća.

Festival koji je otvorio zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo već je tradicionalan uvod u dubrovačku jesen.

Osim slatkih proizvoda, na štandovima se našlo i likera, maslinovog ulja, brojnih likera te kolača.

U sklopu manifestacije organizirano je i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije: za najbolji pekmez, marmeladu, džem i ekstra džem.

Ocjenjivanje proizvoda i analitiku provest će panel stručnjaka Zavoda za mediteranske kulture, Sveučilišta u Dubrovniku te profesor Josip Žuvela. Izložbeno-prodajni program trajati će do nedjelje, 29. rujna svakodnevno od 9 do 17 sati.

Festival se održava uz potporu Grada Dubrovnika, Dubrovačko neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika te HGK Županijske komore Dubrovnik.



 
19. travanj 2024 19:12