StoryEditor
DubrovnikBLAGDANSKE ČESTITKE I MIR

FOTO Gradonačelnik obišao domove za starije i dočekao skaute s Betlehemskim svjetlom

Piše DV
21. prosinca 2019. - 16:53
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u pratnji zamjenice Jelke Tepšić i pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživa Brčića, povodom nadolazećih blagdana obišao je domove za stare i nemoćne. Nakon obilazaka, u gradskoj vijećnici dočekali su dolazak Betlehemskog svjetla mira.

Prilikom tradicionalnog posjeta domovima gradonačelnik je posjetio štićenike Thermoterapije u Mokošici, Doma za starije na Pilama, Domus Christija u staroj gradskoj jezgri te Svećeničkog doma u Čokolinu. U veseloj atmosferi i uz božićne pjesme, čestitao im je nadolazeće blagdane i poželio mir, zdravlje i veselje.

Blagdansku česititku gradonačelnik Franković uputio je i skautima zdruga Dubrovačke biskupije koji su danas u Gradsku vijećnicu donijeli Betlehemsko svjetlo mira i podijelili ga s gradonačelnikom i njegovim suradnicima.

Betlehemsko svjetlo mira u Dubrovnik je stiglo iz Šibenika, a u Hrvatsku su ga ovom rutom iz Beča donijeli riječki skauti. Inače, Betlehemsko svjetlo mira je program koji je započeo u Austriji 1986. godine, a skautski odred sv. Benedikta prvi je takav odred utemeljen u Dubrovačkoj biskupiji.
loading...

Izdvojeno

25. rujan 2020 03:30