StoryEditorOCM
DubrovnikEKO OMBLIĆI PITAJU

FOTO Gdje su nestale klupe, dokad smeće po parku Gradac?

Piše DV
24. ožujka 2017. - 16:38

Eko Omblići i Eko centar Zeleno sunce su nakon brojnih poziva sugrađana upozorili na loše stanje parka Gradac.

-  Park Grad je jedan od najljepših i najstarijih parkova Dubrovnika. Otvoren je 23.srpnja 1898. na incijativu Duba Društva prijatelja prirode ,Dubrovnik koje se o njemu brinulo desetljećima.Od 1929. do 1941. u gornjem dijelu parka Gradac bio je smješten  Ptičji vrt.
Prošetali smo ovih dana parkom Gradac i zatekli Vrtlarove djelatnike kako ga uređuju i čiste što je zaista pohvalno. Međutim, ulaskom u park Gradac, odmah smo primjetili kako nedostaju klupe one lijepe naše drvene s naslonom , opiturane s dubrovačkom zelenom bojom .Građani koji su se tamo zatekli su nam rekli da ih nema već par godina, od kada je tu bilo snimanje neke serije - javljaju Eko Omblići i dodaju kako su u ophodnji zamijetili kako je mjestimice napukao zid  na vidikovcima prema moru i prijeti šetačima.


- Na popularnom vidikovcu na Špilici nemarni građani bacaju smeće niz hridi što je nepristupačno djelatnicima i Vrtlara i Čistoće očistiti. Građani koji žive u blizini parka nam se žale kako noću tu dolaze mladi, piju, viču , galame..jer nemaju kontrole. Da tu ima čuvar , puno bi bilo bolje ! To najbolje znaju Vrtlarovi djelatnici koji svako jutro kupe njihovo odbačeno smeće - pišu mali ekolozi i pozivaju na obnovu jednog od najljepših mediteranskih parkova na našemu Jadranu.
 

 

19. travanj 2024 21:54