StoryEditorOCM
DubrovnikSVEČANOST NA BATALI

FOTO Dubrovčanima 500 vezova na Batali

Piše DV
7. prosinca 2017. - 16:37

Na istezalištu upriličena je u četvrtak prigodna svečanost u povodu završetka izgradnje komunalne lučice Batala.
Radovi na izgradnji komunalne lučice Batala započeli su u svibnju 2017.godine nakon potpisivanja ugovora s izvoditeljem, tvrtkom Marinetek NCP d.o.o. Vrijednost ugovorenih radova je 8.4 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi su uključivali nabavku i ugradnju pet plivajućih pontona i valobran ukupne dužine 600 metara za smještaj 500 plovila lokalnog stanovništva koji imaju zaključen Ugovor o vezu sa Županijskom lučkom upravom Dubrovnik.

Svečanošću je ujedno označen završetak prve faze uređenja komunalne lučice Batala.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić naglasio je kako se cijena vezova neće mijenjati već ostaje definirana pravilnikom koje je odredilo Ministarstvo, a to je iznos od 200 kuna po metru. Dadić je podsjetio da je investicija ukupno iznosila 12 milijuna kuna, od čega je Županijska lučka uprava uložila 2 milijuna kuna vlastitih sredstava, a 10 milijuna kuna iznosilo je kreditno zaduženje pri Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj.
- Ovo je značajan projekt za Dubrovnik kao središte Dubrovačko-neretvanske županije i o njemu se puno govorilo. Trebalo je izraditi niz studija koje smo strpljivo prikupili i, suočeni s određenim nesuglasicama, posao priveli kraju - kazao je Dadić najavivši kako će ostale faze razvoja ići u dogovoru s Gradom i Županijom. Zbog veličine projekta, Županijska lučka uprava Dubrovnik financijski se jako iscrpila.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako projekt, osim što je koristan, lijepo izgleda s magistrale.
- Ovo je jedan od važnijih projekata na području Grada Dubrovnika i čim steknemo kreditni potencijal krenut ćemo u nove investicije. Također, očekujem od novog vodstva Grada Dubrovnika da promjeni odnos i zajedničkim snagama riješi prioritete i nadoknadi ono što je ranijih godina izostalo. Osim lijepih najava , Grad bi konačno trebao s financijskim sredstvima ući u ovakve investicije, a Lučka uprava će uvijek raditi svoj posao - kazao je župan Dobroslavić.
Zamjenik direktora Luke Dubrovnik Željko Raguž u ime Grada Dubrovnika izrazio je zadovoljstvo, kako je istaknuo, najmodernijom komunalnom lučicom u Republici Hrvatskoj. 

- Najviše zasluga ide Županiji kojaje vodila cijeli projekt te ga do kraja ga realizirala i drago mi je da su vlasnici barki konačno dobili svoj dom. Gradonačelnik Franković više puta je izrazio spremnost da pomognemo u realizaciji druge faze pa nas tako očekuje uređenje istezališta, hortikulture i parkinga, a sada možemo uživati u prvoj fazi i biti ponosni - zaključio je Željko Raguž.

20. travanj 2024 00:56