StoryEditorOCM
DubrovnikU PONEDJELJAK, 22. LIPNJA

| FESTA OD SRĐA - Srđevci pozivaju na druženje i proslavu vraćanja tvrđave Imperijal građanima

Piše DV
19. lipnja 2020. - 09:23
Dragi sugrađani, prijatelji Srđa i svega što on znači u obrani grada i obrani javnog interesa, pozivamo Vas na tradicionalno druženje na Srđu koje organiziramo u ponedjeljak, 22. lipnja od 16:30 do 20:00uz zajedničku šetnju, piknik, grah,zanimljiva predavanja i otvorene razgovore o budućnosti Srđa, tvrđave Imperijal i samoga Dubrovnika.

Festa od Srđa prilika je da zajednički proslavimo jednoglasnu odluku Gradskog vijeća Dubrovnika kojom je tvrđava Imperijal vraćena građanima Dubrovnika, prisjetimo se zajedničkog rada na tome, od referenduma kada je nas 10.051 javno reklo NE nekretninskom projektu na Srđu pa sve do danas. Ovo je prigoda da se družimo i zajedno provedemo ugodan dan na Srđu i pokažemo svimakako je taj prostor za građane Dubrovnika puno više od "kamenjara", kako su ga neki nazivali. Pridružite nam se, ponesite sa sobom frizbije, lopte isve što nam za jedan uspješan piknik treba, uzmite i zdjele za grah i žlice.Vidimo se na Srđu.

PROGRAM
22.lipnja od 16:30 do 20:00


16:00 -16:30 Okupljanje na platou Srđa ispred tvrđave Imperijal

16:30-17:15 Tvrđava Imperijal: Stručno vodstvo po Muzeju Domovinskog ratai otvoreni razgovoro budućnosti uređenja tvrđave Imperijal kao cjelovitog Muzeja Domovinskog rata u svjetlu jednoglasne odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o raskidu ugovora s dosadašnjim koncesionarima i iskazanoj namjeri stavljanja cijeletvrđave u funkciju memoarijalnog mjesta sjećanja na obranu Grada i čitave Hrvatske.

17:15-17:30 Zajednička šetnja od tvrđave do livade i mjesta održavanja piknika (bit će postavljeni putokazi)17:30 -20:00Festa od Srđa, zajednički piknik svih koji podržavaju javnu namjenu Srđa,organizirane igre za malu i "veliku" djecu, grah (ponesite svoje zdjele i ožice) i prilika da se družimo, popričamoi proslavimo raskid koncesijskog ugovora za tvrđavu Imeprijal
24. travanj 2024 03:04