StoryEditor
DubrovnikNA DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA

Evo u kojim ulicama je danas zabranjen promet i parkiranje i kada

Piše dv
6. prosinca 2019. - 11:10
Povodom obilježavanja ovogodišnjeg Dana dubrovačkih branitelja, u vrijeme ceremonije preimenovanja Ulice Stjepana Cvijića u Ulicu Janka Bobetka, koja će uključivati i svečani mimohod postrojbi iz Domovinskog rata od navedene ulice do Pila, u petak, 6. prosinca u vremenu od 14:00 do 17:30 sati, vrijedit će zabrana prometovanja vozila u Gradu Dubrovniku i to:

- Ulica S. Cvijića od raskrižja s Ulicom A. Hebranga u dužini od 300 metara (do kbr.14)
- Ulica Andrije Hebranga, od raskrižja s Ulicom S. Cvijića do raskrižja s Ulicom V. Nazora,
- Zagrebačka ulica u ukupnoj dužini,
- Iza Grada (od raskrižja sa Zagrebačkom ulicom do Pila).
Ujedno se mole građani da od 6,00 sati do završetka ceremonije preimenovanja Ulice S. Cvijića u Ulicu Janka Bobetka, svoja vozila ne parkiraju u zoni zatvaranja za promet

Od zabrane se izuzimaju interventna vozila.

Istog dana, sklopu organizacije programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, u vrijeme koncerta Marka Perkovića Thompsona, vrijedit će zabrana prometovanja u zoni oko povijesne jezgre Grada u vremenu od 18:00 sati na dan 6. prosinca 2019. do 01:00 sati 7. prosinca 2019.
- Zagrebačka (od Javne garaže do Vatrogasaca), u slučaju popunjavanja Javne garaže zabrana se odnosi od križanja na Ilijinoj Glavici
- Petra Krešimira IV (od križanja kod Vatrogasaca do križanja s Ulicom F. Supila),
- Frana Supila (od križanja s Ulicom Petra Krešimira IV do Ploča),
- Iza Grada (od Ploča do Pila),
- Ulicom Branitelja Dubrovnika (od Pila do križanja kod Doma zdravlja)

Od zabrane se izuzimaju vozila javnog gradskog prijevoza (autobusi i autotaksi vozila), autobusi turističkih agencija, interventna vozila i vozila s posebnom dozvolom.
Također, od zabrane se izuzimaju i vozila koja koriste stanovnici Grada Dubrovnika s adresom prebivališta u zoni zabrane prometovanja. Dakle, građani koji žive u ulicama koje će biti zatvorene za promet, moći će doći automobilima do svojih domova, uz osobnu iskaznicu.


- Za izlazak iz zone zabrane prometa vozila mogu bez ograničenja prometovati ulicama u smjeru Državne ceste br. 8, odnosno preko Pila prema Boninovu.
- Dozvole za prometovanje u izuzetnim slučajevima izdavat će Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika.
- Dozvole za prometovanje izdaju se u Upravnom odjelu za promet Grada Dubrovnika, na adresi Ćira Carića 3, zaključno s danom 6. prosinca (petak) 2019. godine do 11:00 sati.
#DAN DIUBROVAčKIH BRANITELJA

Izdvojeno