StoryEditor
DubrovnikHITNA MEDICINSKA POMOĆ TIJEKOM TURISTIČKE SEZONE

EU će sufinancirati dva medicinska plovila tijekom sezone

31. svibnja 2017. - 17:46

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba- Bujević, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko- neretvanske županije Luka Lulić, zapovjednik pilota Zrakoplovne jedinice MUP-a Robert Križanić i pilot Zrakoplovne jedinice MUP RH Dalibor Ivelja održali su danas u palači Ranjina radni sastanak s županom dubrovačko- neretvanskim Nikolom Dobroslavićem i pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Dariom Kulišićem.

Prošle je godine zabilježeno 209 hitnih medicinskih letova iz Zračne luke Čilipi na područje Dubrovačko- neretvanske županije- zaključeno je na sastanku na koijem je izraženo zadovoljstvo suradnjom i izvrsnim funkcioniranjem Hitne medicinske službe. također, naglašeno je da je, unatoč vrlo kompleksnoj geoprometnoj poziciji Županije, razina rada medicinske službe na visokoj razini, a oprema i znanje te  lokalni i regionalni aganžman su vidljivi.

Sudionici sastanka su istaknuli kako je potpisan Ugovor o hitnoj helikopterskoj medicinskoj službi između naše županije, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravstva u periodu od 12. lipnja do 1. listopada. Također, bilo je riječi i o dovršenoj Studiji izvodljivosti uspostave Hitne medicine na moru koja je pokazala opravdanost stacioniranja dvaju plovila na području najjužnije hrvatske županije, što će se financirati sredstvima EU- fondova koja su osigurana do 2020. godine te će se upravo stoga žurno pristupiti realizaciji tog projekta.
 

loading...

Izdvojeno

18. rujan 2020 09:08