StoryEditorOCM
DubrovnikNA PUTU PREMA DUBROVNIKU

EKSKLUZIVNO: Evo kako izgledaju nove Libertasove 'harmonike!

Piše dv
2. siječnja 2020. - 20:54
Tri MAN-ova zglobna niskopodna gradska autobusa, popularno nazvane 'harmonike' na putu su iz Njemačke za Dubrovnik. Autobusi su stigli do Zagreba odakle bi već idući tjedan trebali stići u grad.  Svaki od njih vrijedan je 2,1 milijun kuna.

Podsjetimo, proces nabavke prva tri gradska niskopodna zglobna autobusa, popularno nazvanih „harmonike“, zaključen je nakon odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika od 23. rujna, kada je društvu Libertas Dubrovnik d.o.o. dana suglasnost za sklapanje ugovora o operativnom leasingu.

Dužine 18 metara, autobusi raspolažu kapacitetom od 41 sjedećeg i 107 stajaćih mjesta, a između ostalih karakteristika ispunjavaju i najstrože ekološke norme te nose oznaku E6. Zbog svog kapaciteta i efekta „3 u 1“, uvođenje u promet ovih autobusa imat će utjecaj na smanjenje broja autobusa koji su do sada pristizali na područje Pila i kontaktne zone te time i smanjenje prometnih gužvi.

Planirana je nabava i dodatna tri autobusa, tako da će vozni park Libertasa raspolagati s ukupno šest „harmonika“, a osim za shuttle prijevoz koristit će se i na preopterećenim linijama u javnom gradskom prijevozu, posebno na linijama 1 i 6.
25. travanj 2024 13:46