StoryEditorOCM
DubrovnikPREDSTAVLJAJU SE REZULTATI PROJEKTA "SLOW FOOD SREDNJA EUROPA"

DURA na Europskom tjednu gradova i regija u Bruxellesu

Piše DV
9. listopada 2019. - 12:01
Europski tjedan regija i gradova četverodnevna je manifestacija koja se ove godine održava od 7. do 10. listopada u Bruxellesu. Tijekom događaja službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati dobre prakse i znanja u području razvoja regija i gradova.
 
Dubrovačka razvojna agencija DURA će, zajedno sa udrugom Kinookus, sudjelovati na radionici Slow Food Srednja Europa: kultura, baština, identite i hrana koja će se održati 9. listopada s početkom u 14.30 sati, u Briselskom kongresnom centru (Brussels Convention Centre). Na radionici će biti predstavljeni rezultati istoimenog europskog projekta koji se provodi u pet gradova Srednje Europe (Dubrovnik, Venecija, Krakow, Brno i Kecskemét) s ciljem stvaranja transnacionalnog modela za vrednovanje nematerijalne baštine hrane.
 
Pored Piercarla Grimaldija, profesora na Gastronomskom Sveučilištu u Pollenzu, Macieja Hofmana iz Odjela Europske komisije za obrazovanje, mlade, sport i kulturu i Isabelle Marangoni iz Odjela za europske politike Grada Venecije, na radionici će govoriti i predsjednik Udruge Kinookus, Ivo Kara-Pešić. On će prisutnima predočiti ideju hrane kao poveznice između materijalne i nematerijalne baštine te postignuća projekta na dubrovačkom području te najaviti multimedijalnu izložbu “Hranitelji Grada” koja će u Dubrovniku biti otvorena 22. studenog u Prirodoslovnom muzeju.
 
Radionicu će koordinirati Ursula Hudson, predsjednica Slow Fooda Njemačke i članica Međunarodnog savjeta Slow Fooda.
 
25. travanj 2024 00:33