StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA |

Dubrovnik spreman za prvi ovosezonski cruiser, u školama i vrtićima još bolji obrazovni standard, gradska društva i ustanove financijski stabilni

Piše Grad Dubrovnik
11. lipnja 2021. - 09:46

POČETAK TURISTIČKE SEZONE

Grad spreman za doček prvog ovogodišnjeg cruisera

Prvi ovogodišnji cruiser, MSC-ova Orchestra, stiže sutra u Luku Gruž. Grad Dubrovnik tim je povodom na operativnom koordinacijskom sastanku, kojeg je vodila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, okupio sve nadležne službe - od komunalnog i prometnog redarstva, Sanitata, Turističke zajednica grada Dubrovnika, Luke Dubrovnik do Lučke uprave Dubrovnik, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Postaje prometne policije Dubrovnik.

image
Sastanak nadležnih za prihvat prvih plovećih hotela
Grad Dubrovnik

Njihovi predstavnici izvijestili su kako je sve spremno za prihvat gostiju s cruisera. Svatko je sa svoje strane odradio pripremne radnje i u koordinaciji s ostalim službama organizirani su za novu sezonu cruise ticanja kako bi, nakon više od godine dana pauze, krenula i nastavila se po ranije uspostavljenim pravilima i sukladno projektu Respect the City. Grad Dubrovnik u prethodnom je razdoblju provodio aktivnosti i bio u stalnom kontaktu s predstavnicima CLIA-e, krovnog udruženja cruise industrije te u koordinaciji s nadležnim ministarstvima, a s ciljem reaktivacije ove grane turizma.

Posebni uvjeti brodara

Brodarske kompanije propisale su posebne protokole za svoje goste prilikom dolaska u destinaciju. Brodovi su ograničili kapacitete na oko 50 posto.

NASTAVAK PODIZANJA STANDARDA U SUSTAVU OBRAZOVANJA

Gradonačelnik Franković sastao se s ravnateljicama škola i vrtića

Nakon ponovnog preuzimanja dužnosti, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić održali su sastanak s ravnateljicama osnovnih škola i dječjih vrtića s područja Grada Dubrovnika. Ravnateljice su izvijestile gradonačelnika Frankovića o protekloj školskoj i pedagoškoj godini, uspješno provedenoj prilagodbi svim COVID mjerama, kao i o broju do sad cijepljenih djelatnika.

image
Sa sastanka s ravnateljicama škola i dječjih vrtića
Grad Dubrovnik

Gradonačelnik je ovom prigodom kazao kako su u novom mandatu istaknuti prioriteti u podizanju standarda osnovnog školstva i predškolskog obrazovanja, a to su početak gradnje Osnovne škole Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake, energetska obnova i dogradnja OŠ Mokošica, kao i rekonstrukcija vrtića Pčelica, čemu će prethoditi vrlo važan infrastrukturni zahvat - izgradnja ceste Tamarić, potom energetska obnova OŠ Marina Držića i to dijela Škole s posebnim programom te izgradnja sportske dvorane za OŠ Antuna Masle u Orašcu.

Što se tiče dječjih vrtića, pri kraju je podjela vrtića na dvije ustanove i očekuje se da će do kraja mjeseca stići potrebna suglasnost Županije, s obzirom da su se uskladili sa svim upućenim zahtjevima. U nadolazećem periodu planira se nastaviti s daljnjim ulaganjima u dječje vrtiće.

Bolji obrazovni standard

Gradska uprava Grada Dubrovnika nastavit će izdvajati značajna sredstva za podizanje standarda u sustavu obrazovanja. Posebice kad je posrijedi izgradnja adekvatne infrastrukture.

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ S DIREKTORIMA I RAVNATELJIMA

Gradska društva i ustanove financijski stabilna i likvidna

Dubrovački gradonačelnik održao je također i sastanke sa svim direktorima gradskih društava i ravnateljima javnih ustanova Grada Dubrovnika. Za sva su društava i ustanove predočena financijska stanja, sva društva su likvidna te stoje puno bolje nego na početku prošlog mandata (lipanj 2017. godine), a unatoč činjenici da je iza nas petnaest mjeseci financijske i zdravstvene krize. Ravnatelji i direktori gradskih društava i ustanova ujedno su gradonačelnika Frankovića izvijestili o tijeku pripreme za sezonu.

image
Sa sastanka s ravnateljima gradskim društava i tvrtki
Grad Dubrovnik

Gradonačelnik je kazao kako od komunalnih društava očekuje brzu reakciju na komunalne probleme na koje građani budu ukazivali, a od kulturnih ustanova ponudu koja će u sezoni odgovoriti na zahtjeve i turista i građana. Dubrovački gradonačelnik i ovom je prilikom najavio reorganizaciju gradske uprave, ali samo u smjeru bržeg i kvalitetnijeg rješavanja komunalnih problema građana.

Za građane i turiste

Gradonačelnik Mato Franković na sastanku je istaknuo važnost spremnosti i odgovaranja na potrebe građana i turista.

25. travanj 2024 10:15