StoryEditorOCM
DubrovnikSVE SLUŽBE SPREMNE |

DUBROVNIK POSTAJE HOMEPORT "LE CHAMPLAINU" U grušku valu uplovio prvi manji kruzer kapaciteta 174 putnika

Piše Dv
31. srpnja 2020. - 14:04
U dubrovačku luku vezao se manji brod na kružnim putovanjima "Le Champlain" vlasnika brodarske kompanije Ponant , kapaciteta 174 putnika. Brod će krstariti hrvatskim dijelom Jadrana, a putnici preko Zračne luke Dubrovnik dolaze u naš Grad te će se ukrcati na brod. Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo prethodno nam je kazao kako dolazi četrdeset putnika.

"Le Champlain" je nazvan po znamenitom francuskom istraživaču i moreplovcu Samuelu de Champalinu koji je na prijelazu sa 16. na 17. stoljeće tridesetak puta preplovio Atlantik, na sjevernoameričkoj obali utemeljio grad Quebec i koloniju Nova Francuska. Zapamćen je i kao vrstan kartograf koji je mapirao Velika jezera i zapadnu obalu Atlantskog oceana.

- Zbog činjenice da će kod nas raditi iskrcaj i ukrcaj automatski postajemo homeport. Brod će uploviti u nekoliko luka u Hrvatskoj, između ostalih: Mljet, Vis, Korčula, Komiža… Oni će napraviti malo krstarenje našom obalom. Svaki petak će se iskrcavati jedna grupa putnika te će se ukrcavati druga, a na drugom krstarenju je 37 putnika. To će se tako odvijati 9 tjedana, dakle, sve do posljednjeg petka u rujnu. Sve službe su se sastale, prošli smo sve koordinacije: Carina, Kapetanija, policija, Lučka uprava, Luka, agenti, agencije - sve smo prošli kako ništa ne bismo prepustili slučaju. Provjerili smo tko što zahtjeva, sve smo to prošli, imali smo dva pripremna sastanka tako da mislim da će njihov dolazak proći bez nekih većih problema, prethodno je istaknuo Pezo.

Također, u Lučkoj upravi Dubrovnik prate i poštuju sve mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se sve koordinira s dežurnim službama.
16. travanj 2024 22:47