StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021. |

DUBROVNIK - NAŠ GRAD: Pozivamo sve hrvatske gradove da se pridruže prijedlogu lokalnih Fondova za oporavak!

Piše dv
30. travnja 2021. - 18:10

"Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić najavio je osnivanja Fonda za oporavak Dubrovnika. Od Vlade RH i Europske komisije traži 500 milijuna kuna bespovratnih sredstava za pomoć poduzetnicima, obrtnicima i malim iznajmljivačima u gradu Dubrovniku. Tim sredstvima pomoglo bi se onima koji su najviše osjetili teret krize, a u Dubrovniku ih je mnogo jer je to grad koji je 2020. doživio pad prometa od čak 90%.

Pozvali smo, stoga, sve poduzetnike, obrtnike, male iznajmljivače da nam pošalju svoje prijedloge i pomognu u kreiranju Fonda za oporavak grada Dubrovnika.

Ovom prilikom želimo pozvati i druge gradove da učine isto, da podrže našu ideju te također formiraju prijedlog Fondova za oporavak jer smatramo da je mnogima potreban.

Za navedeno bore se i poduzetničke udruge, udruga Glas poduzetnika i Hrvatska udruga poslodavaca. Svima nam je jasno kako je potrebno učiniti sve što je u našoj moći da stupovi hrvatskog gospodarstva prežive ovu krizu te da sredstva iz Nacionalnog fonda oporavka i otpornosti dođu do onih najpogođenijih.

Pozivamo i građane Dubrovačko - neretvanske županije te ostalih jadranskih županija, da nam se jave sa svojim idejama i prijedlozima vezanim za Fond oporavka  na mail adresu: oporavak.dubrovnik@gmail.com.

Zajedničke prijedloge poslat ćemo Vladi Republike Hrvatske te Europskoj komisiji za točno tjedan dana", stoji u otvorenom pismu koje je poslao Dubrovnik - naš Grad.

24. travanj 2024 07:20